Лазанья з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами неймовірно простий рецепт лазаньї з брокколі, який може виручити, коли потрібно приготувати ситний і смачний вечерю чи обід на швидку руку.
Варіантів приготування цієї страви існує дійсно багато, так що якщо ви є прихильниками лазаньї, тоді зверніть увагу на цей рецепт і дізнаєтеся, як зробити лазанью з брокколі.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Вершки - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Пармезан - 100 грам
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Куряче філе - 300 грам
- Брокколі - 300 грам
- Листи лазаньї - 12 штук
1. Насамперед необхідно відправити куряче філе в холодну воду і зварити до готовності.
Що надає лазіння її неповторний смак? Звичайно ж, соус Бешамель. Для його приготування потрібно розтопити вершкове масло і додати до нього борошно.
Що надає лазіння її неповторний смак? Звичайно ж, соус Бешамель. Для його приготування потрібно розтопити вершкове масло і додати до нього борошно.
2. Коли мука трохи обжарится в олії до золотистого кольору, додати трохи молока і ретельно перемішати.
3. Молоко, що залишилося з'єднати зі злегка збитим яйцем. Рецепт приготування лазаньї з брокколі можна доповнити також вершками.
4. Яєчно-молочну суміш влити тонкою цівкою в соус і, активно перемішуючи, довести до однорідності. Соус повинен трохи увариться. Сир натерти на тертці і половину додати в соус. Все ретельно перемішати і зняти з вогню.
5. Трохи соусу викласти на дно форми для запікання. Брокколі тим часом вимити, розділити на суцвіття і закинути на пару хвилин в окріп. Потім відкинути на друшляк і просушити.
6. Викласти листя лазаньї на соус.
7. Куряче філе остудити, трохи посолити за смаком і при бажанні поперчити. Нарізати дрібними кубиками і викласти трохи в форму.
8. Розподілити по всій поверхні частина брокколі. Соус, попередньо посоливши, поперчивши і додавши мускатний горіх, викласти зверху.
9. Накрити листям лазаньї і повторити всі верстви. При бажанні лазіння з брокколі в домашніх умовах може бути приготовлена і з овочами, і з томатним соусом, а це спрощений і швидкий варіант.
10. Верх присипати тертим сиром. Форму накрити фольгою і відправити в розігріту духовку на 35 хвилин. Потім фольгу зняти і підрум'янити корочку. Дати лазіння трохи охолонути і подавати до столу, розділивши на порційні шматочки.