Лазанья «Барілла»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вашому меню запланована лазіння, "барілла" в домашніх умовах - ідеальна фірма-виробник готових листів для цієї страви. Побалуйте себе родзинкою італійської кухні!
Хочу вам запропонувати детальний покроковий рецепт приготування лазаньї "барілла" з фаршем, томатним і сирним соусом на основі рікотти. Дуже ситне, неймовірно апетитне і смачне блюдо для всієї родини не тільки на кожен день, але і на святковий стіл.
- Фарш - 800 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції - 1 Чайна ложка (перець, базилік, орегано, сушена петрушка)
- Томатна паста - 300 грам
- Томатний соус - 200 грам (або помідори у власному соку)
- Rikotta - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Петрушка - 1-2 Ст. Ложок
- Пармезан - 100 грам
- Моцарелла - 400 грам
- Листи лазаньї - 16 штук
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулину. Викладіть її на сковороду з невеликою кількістю рослинного масла, обсмажте до прозорості. Очистіть і подрібніть часник. Додайте його до цибулі, смажте 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
2. Додайте на сковороду м'ясний (свинячий або збірний) фарш.
3. Смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб не було великих шматочків фаршу.
4. Додати сіль, поперчіть за смаком. Додайте спеції. Найкраще використовувати в класичному рецепті лазаньї "барілла" італійські трави.
5. Викладіть невеликими порціями томатну пасту, постійно помішуючи. На перший погляд може здатися, що це занадто багато, але повірте: соус повинен бути по-справжньому томатним.
6. Слідом викладіть томатний соус або помідори у власному соку, попередньо розім'явши їх виделкою або прямо руками. Приберіть вогонь до мінімуму, залиште нудитися хвилин на 35 під закритою кришкою.
7. Поки гаситься м'ясної, можна зайнятися білим соусом. Дуже часто використовується "бешамель", але я пропоную в рецепті приготування лазаньї "барілла" сирний. Натріть на тертці моцарелу.
8. У глибоку миску надішліть рикотту.
9. Vbeyte яйця, додайте дрібку чорного перцю.
10. Подрібніть трохи свіжої петрушки. Додайте в мисочку пармезан і трохи моцарели.
11. Все як слід перемішайте до однорідності. От і все, сирний соус готовий.
12. З листами робити нічого не потрібно, якщо ви взяли ті, які не вимагають варіння.
13. На дно підходящої жароміцної форми викладіть трохи м'ясного соусу, розподіліть його рівномірно. Слідом викладіть листи лазаньї. Приблизно третина сирного соусу викладіть рівним шаром, а зверху викладіть знову м'ясної.
14. Prisиpyte щедро тертоном motsarelloy.
15. Знову листи, ще третина сирного соусу, м'ясний - і терта моцарелла.
16. Викладіть листи і розподіліть рівним шаром залишився сирний соус.
17. Слідом м'ясної соус.
18. Останній шар листів, і залишився м'ясний соус. Щедро присипте все зверху моцарелою. От і все, лазіння "барілла" в домашніх умовах зібрана, і її можна відправляти в розігріту духовку.
19. Запікайте близько 35-45 хвилин до утворення апетитною рум'яної скоринки зверху.
20. Сподіваюся, що цей варіант, як приготувати лазанью "барілла", буде вам до смаку. Смачного!