Лагман потатарський
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна страва, готувати яке мене навчила сусідка-татарка. Особлива локшина, заправлена оригінальної піджаркою з набором характерних спецій. Отже, даю рецепт лагмана по-татарськи.
Лагман люблять багато хто з нас, але існує багато суперечок, як правильно його приготувати. Сьогодні ми приготуємо лагман по-татарськи. Всі продукти готові, можемо починати:
1. Приготуємо локшину.
2. У мисці розтираємо яйце з сіллю. Вливаємо воду, розмішуємо.
4. Всипаємо борошно і замішуємо тісто.
6. Готове тісто змащуємо рослинним маслом і загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 30 хвилин.
7. По закінченню часу тісто розгортаємо в пласт і нарізаємо тонкими смужками. Кладемо в киплячу воду і варимо до готовності, постійно помішуючи. Відкидаємо на сито і промиваємо водою, викладаємо в миску і скроплюємо рослинним маслом, щоб локшина НЕ злиплися.
6. Ставимо казан на вогонь.
7. Нарізаємо дрібно м'ясо обрізаємо жир. Витоплюємо його.
8. У казан закладаємо м'ясо, обсмажуємо до золотистої скоринки і виймаємо.
9. Обсмажуємо порізані цибулю і моркву. Додаємо болгарський перець різаний півкільцями. Картоплю ріжемо кубиками і відправляємо до овочів.
10. Заливаємо бульйоном від локшини і заправляємо спеціями, перемішуємо. Додаємо різані помідори і зелень і тушкуємо 15 хвилин.
11. Додаємо м'ясо і тушкуємо ще 20 - 30 хвилин. За кілька хвилин до закінчення варіння додати гострий перець.
12. Готову локшину обдаємо окропом і викладаємо на тарілку. Заливаємо підливою з овочів і м'яса і щедро посипаємо зеленню.
13. До столу подаємо гарячим.
Смачного!
- Баранина - 400 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Помідор - 5 штук
- Перець болгарський - 4 штуки
- Перець гострий - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Koriandr - За смаком
- Хмелі - сунелі - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Селера - За смаком
1. Приготуємо локшину.
2. У мисці розтираємо яйце з сіллю. Вливаємо воду, розмішуємо.
4. Всипаємо борошно і замішуємо тісто.
6. Готове тісто змащуємо рослинним маслом і загортаємо в харчову плівку і залишаємо на 30 хвилин.
7. По закінченню часу тісто розгортаємо в пласт і нарізаємо тонкими смужками. Кладемо в киплячу воду і варимо до готовності, постійно помішуючи. Відкидаємо на сито і промиваємо водою, викладаємо в миску і скроплюємо рослинним маслом, щоб локшина НЕ злиплися.
6. Ставимо казан на вогонь.
7. Нарізаємо дрібно м'ясо обрізаємо жир. Витоплюємо його.
8. У казан закладаємо м'ясо, обсмажуємо до золотистої скоринки і виймаємо.
9. Обсмажуємо порізані цибулю і моркву. Додаємо болгарський перець різаний півкільцями. Картоплю ріжемо кубиками і відправляємо до овочів.
10. Заливаємо бульйоном від локшини і заправляємо спеціями, перемішуємо. Додаємо різані помідори і зелень і тушкуємо 15 хвилин.
11. Додаємо м'ясо і тушкуємо ще 20 - 30 хвилин. За кілька хвилин до закінчення варіння додати гострий перець.
12. Готову локшину обдаємо окропом і викладаємо на тарілку. Заливаємо підливою з овочів і м'яса і щедро посипаємо зеленню.
13. До столу подаємо гарячим.
Смачного!