Квасоля з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам, як приготувати квасоля з куркою. Виходить соковите м'ясо в соусі з білої квасолі, помідорів, болгарського перцю, фенхеля і розмарину, просто непередаваний смак. І готується просто.
Овочі та зелень в цьому рецепті можна поміняти або доповнити за своїм смаком. Курячий бульйон можна приготувати з кубика або замінити його білим сухим вином, а замість консервованих помідорів використовувати свіжі, очистивши їх від шкірки. Подавати блюдо потрібно гарячим з хрустким свіжоспеченим хлібом.
- Курка - 1 штука (невелика тушка)
- Квасоля консервована - 1 штука (баночка близько 400 г)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Фенхель - 1 штука
- Перець солодкий болгарський - 1 штука
- Помідори консервовані - 750 грам
- Бульйон курячий - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Розмарин свіжий - 4 штуки
- Петрушка свіжа - 1/2 пучка
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
1
Всі овочі і зелень почистіть, промийте і наріжте. Консервовану квасолю процідіть.
2
Тушку курки промийте, видаліть шкірку, розріжте на порційні шматочки, сіль і poperčite.
3
У глибокій сковороді нагрійте рослинну олію на середньому вогні і покладіть курячі шматочки. Обсмажуйте курку 5-6 хвилин, періодично перевертаючи, до світло-золотистого кольору. Викладіть курку на тарілку.
4
У цю ж сковороду додайте цибулю, часник, фенхель і болгарський перець. Обсмажуйте овочі 2-3 хвилини, перемішуючи, поки вони не стануть хрусткими.
5
Додайте до овочів обсмажену курку, консервовані помідори (з соком), курячий бульйон (або вино) і свіжий розмарин. Доведіть до кипіння, зменшіть нагрів і тушкуйте страву під кришкою протягом 20-25 хвилин, поки курка не стане м'якою.
6
Додайте в сковороду квасоля і готуйте страву без кришки на середньому вогні 5-7 хвилин, щоб соус в сковороді став трохи гущі, а курка повністю приготувалася.
7
Подайте квасоля з куркою гарячої, посипавши нарізаною зеленню петрушки. Смачного!