Рецепт Квасоля на зиму фото

Квасоля на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Бобові , Квасоля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Чи знаєте ви, як приготувати квасоля на зиму? Це відмінне блюдо для ситної вечері або обіду. Ви можете зробити велику порцію або трохи на перший раз. Можете використовувати червону або білу квасолю.

Опис приготування:

Консервовану квасолю можна використовувати для приготування перших страв (суп, борщ), для других страв, для салатів і закусок. Ви можете гасити її в томаті, з гострим перцем, овочами і м'ясом. Є безліч смачних страв, де можна використовувати консервовану квасолю. Ця заготовка значно спрощує і скорочує час приготування.

  • Квасоля біла - 3 кілограма
  • Вода - За смаком
1
Викладіть квасолю в друшляк, промийте гарненько і відберіть зіпсовані боби, сміття і всі сторонні предмети.
2
Помістіть квасоля у велику каструлю і заліт холодною водою, залиште її на ніч для набухання.
3
Набряклу квасоля викладіть в друшляк і промийте її під проточною водою.
4
Поверніть квасоля в каструлю і залийте водою, щоб вона на 5 сантиметрів покрила верхній шар, надішліть каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
5
Вимийте банки і простерилизуйте їх, розкладіть киплячу квасолю в гарячі банки, залиште близько 2 сантиметрів від горлечка.
6
Залийте банки окропом з каструлі з квасолею. Закупорте банки кришками і переверніть на кришки.
7
Оберніть теплою ковдрою і залиште до охолодження, а потім приберіть на зберігання.

Схожі рецепти