Квашена капуста з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Прийшла осінь, а з нею і час квасити капусту. Про користь цієї страви навіть говорити не варто, так як важко уявити, що може бути корисніше. Сьогодні приготуємо квашену капусту з яблуками.
Хрустка, ароматна квашена капуста… Ну що може бути краще з гарячою картоплею і оселедцем. А ще з нею виходять чудові щі, солянки і бігус. Яблука беріть кисло-солодкі, вони додадуть свій смак. Про квашеній капусті жартома кажуть, що і подати на стіл не соромно і з'їдять не шкода. Блюдо дійсно коштує копійки, а користі і смаку на сотні рублів.
- Капуста білокачанна - 2 кілограма
- Морква - 200 грам
- Яблуко - 2 штуки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти для приготування квашеної капусти.
Видаліть верхні листки капустини. Нашинкуйтекапусту тонкою соломкою і викладіть в миску.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте в капусту.
Додайте сіль.
Перемішайте морква з капустою і сіллю. Ретельно потисніть руками.
Яблука помийте, видаліть насіння і наріжте тонкими часточками. Викладіть в миску з капустою і перемішайте.
Перекладіть капусту з морквою і яблуками в каструлю або скляну банку. Наливати 1 літр холодної кип'яченої води. Прикрийте каструлю кришкою, але не накривайте повністю, щоб був доступ повітря.
Протягом трьох діб тримайте капусту в кімнаті і періодично перемішуйте. Рівно через цей час капуста буде готова. Додайте цукор за смаком і перемішайте. Я кладу мінімум 100 грам, але це справа смаку. Після цього відразу відправляйте каструлю з капустою в холод.
Квашена капуста з яблуками готова. Подавайте на закуску, а також до м'яса, птиці, рибі, гарячого картоплі.