Квашена капуста з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Днями дегустувала новий для себе рецепт квашеної капусти. Нам рецепт сподобався, поспішаю поділитися з вами!
Для того, щоб приготувати квашену капусту з помідорами, використовуйте тільки стиглі, але пружні томати. За бажанням помідори попередньо можна ошпарити окропом і видалити шкірку. Із вказаної кількості виходить банку об'ємом 2 L.
- Капуста - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Помідори - 5-10 штук (залежить від розміру)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Капусту тонко нашаткуйте.
Моркву натріть на крупній тертці.
Додайте до овочів сіль і цукор.
Все перемішайте і злегка пам'ятаєте руками, щоб капуста пустила сік.
Помідори в залежності від розміру розріжте на 2-4 частини.
У банку шарами викладіть капусту, чергуючи її з нарізаними помідорами.
Заповнену банку накрийте марлею і залиште при кімнатній температурі на 3 дня. Періодично капусту необхідно проколювати, щоб випустити повітря. Як тільки бродіння закінчиться - квашена капуста з помідорами готова. Закриваємо банку кришкою і зберігаємо в холодильнику або погребі.
Перед подачею додайте до капусти нарізану цибулю і ароматне масло. Смачного!