Квашена капуста з брусницею
(покроковий рецепт з фото)
Минуло спекотне літо і настав час квасити капусту. Сьогодні приготуємо її з брусницею. Ця ягода додасть вітаміни і легкий очищаючий ефект організму.
Квашена капуста за цим рецептом готується за три доби. Все дуже просто і дуже смачно. Капуста виходить хрусткою, соковитою, ароматної. А брусниця додає корисні мікроелементи і яскравий, апетитний вигляд. Квашена капуста не тільки чудова закуска, але і гарнір до м'яса, птиці, рибі. Добавка в салати, вінегрети. Її гасять з грибами, м'ясом, ковбасою, сосисками.
- Капуста білокачанна - 2 кілограма
- Морква - 200 грам
- Брусниця - 150 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 літр
- Цукор - 100 грам
Підготуйте всі інгредієнти для квашеної капусти.
З капустини зніміть верхні листки. Нашинкуйтекапусту тонкою соломкою і викладіть в таз або каструлю.
Морква очистіть, помийте і натріть на тертці. Додайте до капусти.
Перемішайте капусту з морквою і добре перетріть руками.
Брусницю помийте і додайте в капусту з морквою. Приготуйте розсіл з розрахунку на 1 літр води 1 столова ложка крупної солі. Охолодіть розсіл і влийте в капусту. Накрийте каструлю кришкою, але не повністю, щоб був доступ повітря. Залиште
В кімнаті на три доби. Кожен день перемішуйте капусту кілька разів, щоб виходив газ, який утворюється в процесі бродіння.
В кімнаті на три доби. Кожен день перемішуйте капусту кілька разів, щоб виходив газ, який утворюється в процесі бродіння.
Через три дні додайте в капусту цукор. Мені вистачає половини склянки, але це справа смаку. Перемішайте квашену капусту з цукром і відправте в холод. Усе, капуста готова.
Подавайте квашену капусту на закуску, готуйте з нею салати, вінегрети, тушкуйте з м'ясом і овочами, готуйте щі і борщі.