Курячі котлетки
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт досить простий, до того ж, бюджетна. Курка дешевше м'яса, а засвоюється краще. Так і взагалі, птицю я люблю. Ось, як приготувати курячі котлетки.
Якщо ви взялися готувати котлети, то вам слід відразу визначитися, з чого вони будуть. Якщо ви хочете пообідати ситніше і любите птицю, тоді запасіться великою кількістю м'яса. Чому? та тому, що птах, як правило, менш калорійна і ситна, ніж, наприклад, яловичина або свинина.
- Куряче філе - 800 грам
- Яйця - 1-2 штук
- Кнопка - 150 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Отже, я взяла куряче філе вже в обробити вигляді. Потрібно його спершу помити, а потім, нарізати на шматки. Чистимо цибулю, нарізаємо на 4 частини. Відрізаємо пару шматків білого батона і замочуємо в малій кількості молока.
Тепер дістаємо м'ясорубку. Якщо у вас її немає, тоді заздалегідь про це подумайте і купите відразу курячий фарш. Перемелюю в м'ясорубці куряче філе, ріпчаста цибуля і розмочений батон.
Всі інгредієнти перемолоти. Розбиваю в отриманий фарш одне велике яйце. Насипаю сіль, перець і трохи сушеної зелені. Все ретельно перемішую до рівномірного стану.
Ставлю сковорідку на плиту. Наливаю соняшникової олії. Починаю робити котлетки. Скачують руками з фаршу колобки і притискаю їх долоньками. Викладаю в розпалене масло і обсмажую до готовності з двох сторін.
Котлети я смажу на середньому вогні, іноді накриваю кришкою, щоб вони пропарились. Але це, якщо котлети великі. Подаємо на стіл з гарніром або салатом. Смачного!