Рецепт Куряче філе з вершками фото

Куряче філе з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Птах, Вершки, Курка, Куряче філе
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Куряче філе з вершками - прекрасне блюдо з птиці, яке виходить дуже ніжним і соковитим. Так як курка після термічної обробки часто виходить сухуватою, вершки і твердий сир пом'якшують її.

Для того, щоб приготувати куряче філе з вершками, потрібно спершу обсмажити м'ясо на сковороді для отримання рум'яної скоринки, а потім, заливши соусом, запекти його в духовці. Але про все розповім по порядку. Дивіться, як приготувати куряче філе з вершками, нижче.

  • Куряче філе - 1 кілограм
  • Жирні вершки - 1 Склянка
  • Гірчиця французька - 1 Чайна ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Гілочки чебрецю - 3 штуки
  • Твердий сир - 100 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
куряче філе з вершками - фото крок 1
Попередньо вимиті шматочки філе натріть сіллю і перцем.
куряче філе з вершками - фото крок 2
Обсмажте м'ясо на сковороді до появи апетитною рум'яної скоринки.
куряче філе з вершками - фото крок 3
Вершки змішайте з гірчицею, видавіть в них (через чеснокодавку) часник, а також подрібнений чебрець. Злегка посолити, поперчіть і добре перемішайте суміш.
куряче філе з вершками - фото крок 4
Сир натріть на звичайній тертці.
куряче філе з вершками - фото крок 5
Філе перекладіть в деко або в форму для запікання і залийте вершковим соусом.
куряче філе з вершками - фото крок 6
Посипте все тертим вершковим сиром і відправте в духовку на 20-25 хвилин. Оптимальна температура - 190-200 градусів.
куряче філе з вершками - фото крок 7
Куряче філе з вершками готове. Смачного!

Схожі рецепти