Куряче філе з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Куряче філе з вершками - прекрасне блюдо з птиці, яке виходить дуже ніжним і соковитим. Так як курка після термічної обробки часто виходить сухуватою, вершки і твердий сир пом'якшують її.
Для того, щоб приготувати куряче філе з вершками, потрібно спершу обсмажити м'ясо на сковороді для отримання рум'яної скоринки, а потім, заливши соусом, запекти його в духовці. Але про все розповім по порядку. Дивіться, як приготувати куряче філе з вершками, нижче.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Жирні вершки - 1 Склянка
- Гірчиця французька - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Гілочки чебрецю - 3 штуки
- Твердий сир - 100 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Попередньо вимиті шматочки філе натріть сіллю і перцем.
Обсмажте м'ясо на сковороді до появи апетитною рум'яної скоринки.
Вершки змішайте з гірчицею, видавіть в них (через чеснокодавку) часник, а також подрібнений чебрець. Злегка посолити, поперчіть і добре перемішайте суміш.
Сир натріть на звичайній тертці.
Філе перекладіть в деко або в форму для запікання і залийте вершковим соусом.
Посипте все тертим вершковим сиром і відправте в духовку на 20-25 хвилин. Оптимальна температура - 190-200 градусів.
Куряче філе з вершками готове. Смачного!