Куряче філе у фритюрі
(покроковий рецепт з фото)
Без курячого філе складно уявити сімейне меню. Воно має настільки різноманітне застосування, що завжди можна дивуватися нових страв. Зараз познайомимося ще з одним з простим і смачним варіантом.
Коли ви дізнаєтеся, як приготувати куряче філе у фритюрі, то відразу ж захочете повторити рецепт! Він доступний кожному, його можна робити хоч кожен день. Трохи гострий смак дадуть приправи, а також зверніть свою увагу на маринад. Його можна використовувати і для інших страв з куркою. На гарнір подавайте картопляне пюре.
- Куряче філе - 1 кілограм
- Вершки нежирні - 285 мілілітрів(240 мл - в маринад, 45 мл - в паніровці)
- Сіль - 2, 5 чайних ложки(1, 5 немає. Ложки в маринад, 1 немає. Ложка - в паніровці)
- Каєнський перець - 0, 25 чайних ложки
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка(0, 25 немає. Ложка - в маринад, 0, 75 немає. Ложка - в паніровці)
- Чорний мелений перець - 0, 75 чайних ложки
- Паприка - 1 Чайна ложка(0, 25 немає. Ложка - в маринад, 0, 75 немає. Ложка - в паніровці)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3, 5 склянки
Для початку зробіть маринад. Вершки перемішайте з кайенский перцем, часниковим порошком, сіллю, паприкою і перцем. Перемішайте шматочки філе з маринадом. Приберіть в холодильник на 30 хвилин.
Поки курка маринується, зробіть паніровці. Борошно перемішайте з молоком, паприка, сіллю, кайєнським перцем, розпушувачем і часником.
Потім куряче філе обваляйте в паніровці.
Зробіть фритюр з великою кількістю масла.
Обсмажте куряче філе з кожної сторони по 2 хвилини. Все готово! Смачного!