Куряча грудка в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Куряча грудка в кисло солодкому соусі - це вишукане доповнення до улюбленого гарніру. Поєднання філе курки і кисло-солодкого соусу не залишить байдужим нікого з членів вашої сім'ї. Смачно і просто!
Куряча грудка в кисло-солодкому соусі - одне з моїх улюблених страв. Дуже подобається незвичайне поєднання курки і слідкувати-кислого соусу, а в доповненні з улюбленим гарніром це блюдо - безпрограшний варіант. Продукти для цієї страви доступні і, я думаю, завжди знайдуться в холодильнику, а результат вашої праці нічим не буде відрізнятися від ресторанного страви. Рецепт приготування курячої грудки в кисло-солодкому соусі сподобається всім, а головне, що все готується легко і швидко.
- Куряча грудка - 500 грам
- Крохмаль - 2 чайних ложки
- Борошно - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - 250 мілілітрів(150 мл. - для маринування грудки, 100 - для соусу)
- Перець солодкий - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Мед - 3 чайних ложки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Імбир - 40 грам
- Часник - 2 зубчики
- Вода - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
Курячі грудки помиємо і відділимо м'ясо від кістки. Поріжемо філе невеликими шматочками.
Змішаємо борошно з крохмалем, додамо цю суміш до шматочках курки. Перемішаємо, щоб всі шматочки рівномірно вкрилися сумішшю.
Наливаємо в миску з курячим філе соєвий соус так, щоб всі шматочки були покриті, і відправляємо в холодильник на години 2.
Тим часом очистимо цибулю від лушпиння, наріжемо його дрібно. Перець, помитий і очищений від насіння, поріжемо соломкою.
У невеликій кількості рослинного масла обсмажити перець і цибулю (до прозорості лука).
У глибокій мисці змішаємо соєвий соус, кетчуп, мідь, потертий на тертці імбир і часник, видавлений через прес. Все акуратно перемішуємо.
Через дві години дістаємо куряче філе з холодильника і смажимо хвилин 5 на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла.
Потім на сковороду відправляємо смажену цибулю з перцем, додаємо приготований соус. Добре перемішуємо.
Додаємо воду, перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо приблизно хвилин 8-10. Подавайте до улюбленим гарніром, посипавши кунжутом.