Курка, запечена з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Всі вміють готувати курку: цілком або шматочками, обсмажити або запекти. А як же зробити це смачно? Розповім про те, як приготувати курку, запечену з яблуками, шалот і гілочками розмарину.
Дуже популярний рецепт качки з яблуками, однак курка виходить не менш смачна. Ви може розділити її на шматочки відразу, а потім відправити в духовку. Її можна заздалегідь обсмажити шматочками на сковороді, а потім запікати в духовці або відразу відправити її, ще сирий.
- Яблука - 2 штуки (великі)
- Курка - 1, 3-1, 5 кілограма
- Шалот - 12 штук
- Розмарин - 2-3 штук (гілочки)
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
1
Вимийте і очистіть цибулю, яблука. Розріжте їх часточками і викладіть на дно жаротривкої форми. Полийте фрукти і овочі оливковою олією.
2
Вимийте курку всередині і зовні, потім натріть її сіллю і чорним меленим перцем.
3
Викладіть в центрі форми курку, навколо розподіліть яблука і цибуля, покладіть кілька гілочок розмарину.
4
Розігрійте духовку до 180-200 градусів і відправте в неї курку на 80-90 хвилин. Подавайте курку разом з яблуками, смачного!