Запечена гуска, фарширований яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Запечена гуска, фарширований яблуками з'являється на нашому столі по великих святах. Коли збирається компанія, здатна з'їсти всього навіть слона, то ми пробуємо замахнутися на такі страви.
Опис приготування:
Запечена гуска, фарширований яблуками подається з запеченою картоплею і окремо запеченими яблуками. Яблука, які запікалися окремо половинками подаються до гусака для прикраси. Коли запікаєте і гусака і яблука, обов'язково періодично поливайте їх жиром і бульйоном, або соком з дека, щоб вони зберегли соковитість. Те ж стосується і картоплі. Гуся перед приготуванням можна відварити цілком, це прискорить час його приготування. З готового гусака при проколі виділяється світлий сік. Успіхів і приємного апетиту!
- Гусь - 1 штука
- Яблука - 1 кілограм
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Майоран - 1 Ст. Ложка
- Бульйон - 250 мілілітрів
З гусака вирізати жир.
Поріжте жир на дрібні шматочки і покладіть його на сковороду.
Витопите жир і приберіть шумівкою відходи.
Шість яблук очистіть і поріжте на половинки, інвестувати проти, полийте жиром і запечіть.
Також на гарнір можна приготувати картоплю.
Гуся натріть кмином, сіллю, сухим майораном і нафаршіруйте яблуками.
Накрийте фольгою, запор близько години при 200 градусах. Потім при 160 градусах доведіть гусака до готовності. Це ще близько двох годин.
Смачного!