Рецепт Запечена гуска, фарширований яблуками фото

Запечена гуска, фарширований яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Запечена гуска, фарширований яблуками з'являється на нашому столі по великих святах. Коли збирається компанія, здатна з'їсти всього навіть слона, то ми пробуємо замахнутися на такі страви.

Опис приготування:

Запечена гуска, фарширований яблуками подається з запеченою картоплею і окремо запеченими яблуками. Яблука, які запікалися окремо половинками подаються до гусака для прикраси. Коли запікаєте і гусака і яблука, обов'язково періодично поливайте їх жиром і бульйоном, або соком з дека, щоб вони зберегли соковитість. Те ж стосується і картоплі. Гуся перед приготуванням можна відварити цілком, це прискорить час його приготування. З готового гусака при проколі виділяється світлий сік. Успіхів і приємного апетиту!

  • Гусь - 1 штука
  • Яблука - 1 кілограм
  • Кмин - 1 Ст. Ложка
  • Майоран - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон - 250 мілілітрів
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 1
З гусака вирізати жир.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 2
Поріжте жир на дрібні шматочки і покладіть його на сковороду.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 3
Витопите жир і приберіть шумівкою відходи.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 4
Шість яблук очистіть і поріжте на половинки, інвестувати проти, полийте жиром і запечіть.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 5
Також на гарнір можна приготувати картоплю.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 6
Гуся натріть кмином, сіллю, сухим майораном і нафаршіруйте яблуками.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 7
Накрийте фольгою, запор близько години при 200 градусах. Потім при 160 градусах доведіть гусака до готовності. Це ще близько двох годин.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти