Рецепт Запечена гуска, фарширований яблуками фото

Запечена гуска, фарширований яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Гусь
Вегетаріанське харчування
На обід, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Фаршировані

Запечена гуска, фарширований яблуками з'являється на нашому столі по великих святах. Коли збирається компанія, здатна з'їсти всього навіть слона, то ми пробуємо замахнутися на такі страви.

Запечена гуска, фарширований яблуками подається з запеченою картоплею і окремо запеченими яблуками. Яблука, які запікалися окремо половинками подаються до гусака для прикраси. Коли запікаєте і гусака і яблука, обов'язково періодично поливайте їх жиром і бульйоном, або соком з дека, щоб вони зберегли соковитість. Те ж стосується і картоплі. Гуся перед приготуванням можна відварити цілком, це прискорить час його приготування. З готового гусака при проколі виділяється світлий сік. Успіхів і приємного апетиту!

  • Гусь - 1 штука
  • Яблука - 1 кілограм
  • Кмин - 1 Ст. Ложка
  • Майоран - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон - 250 мілілітрів
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 1
З гусака вирізати жир.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 2
Поріжте жир на дрібні шматочки і покладіть його на сковороду.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 3
Витопите жир і приберіть шумівкою відходи.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 4
Шість яблук очистіть і поріжте на половинки, інвестувати проти, полийте жиром і запечіть.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 5
Також на гарнір можна приготувати картоплю.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 6
Гуся натріть кмином, сіллю, сухим майораном і нафаршіруйте яблуками.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 7
Накрийте фольгою, запор близько години при 200 градусах. Потім при 160 градусах доведіть гусака до готовності. Це ще близько двох годин.
запечена гуска, фарширований яблуками - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти