Запечена гуска, фарширований яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Запечена гуска, фарширований яблуками з'являється на нашому столі по великих святах. Коли збирається компанія, здатна з'їсти всього навіть слона, то ми пробуємо замахнутися на такі страви.
Запечена гуска, фарширований яблуками подається з запеченою картоплею і окремо запеченими яблуками. Яблука, які запікалися окремо половинками подаються до гусака для прикраси. Коли запікаєте і гусака і яблука, обов'язково періодично поливайте їх жиром і бульйоном, або соком з дека, щоб вони зберегли соковитість. Те ж стосується і картоплі. Гуся перед приготуванням можна відварити цілком, це прискорить час його приготування. З готового гусака при проколі виділяється світлий сік. Успіхів і приємного апетиту!
- Гусь - 1 штука
- Яблука - 1 кілограм
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Майоран - 1 Ст. Ложка
- Бульйон - 250 мілілітрів
З гусака вирізати жир.
Поріжте жир на дрібні шматочки і покладіть його на сковороду.
Витопите жир і приберіть шумівкою відходи.
Шість яблук очистіть і поріжте на половинки, інвестувати проти, полийте жиром і запечіть.
Також на гарнір можна приготувати картоплю.
Гуся натріть кмином, сіллю, сухим майораном і нафаршіруйте яблуками.
Накрийте фольгою, запор близько години при 200 градусах. Потім при 160 градусах доведіть гусака до готовності. Це ще близько двох годин.
Смачного!