Курка, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курки запеченої у фользі. Куряче м'ясо дуже м'яке і ніжне, а в поєднанні з маринадом страва виходить просто таки чудовим. Багато залежить від приготованого маринаду.
Кількість порцій: 6-8
- Курка - 1, 6 кілограма
- Сушений орегано - 0, 5 чайних ложки
- Соєвий соус - 3 чайних ложки
- Вустерський соус - 1 Чайна ложка
- Мед - 3 чайних ложки
- Zernistaya гірчиця - 2 чайних ложки
- Часник - 3 часточки
- Сухе біле вино - 3 Ст. Ложки
1. В першу чергу займемося приготуванням маринаду: подрібнюємо часник і змішуємо з соєвим соусом, vusterskim соус і мед, додаємо сухе біле вино, сушеній орегано, зернисту гірчицю і сіль.
2. Добре промиваємо курку і нарізаємо її шматочками. Приготуємо скляну миску, опустимо туди нарізані шматочки курки і заллємо маринадом. На кілька годин прибираємо курку в холодильник. За цей час шматочки м'яса треба буде кілька разів перевернути.
3. Прикриємо великим шматком фольги боки і дно форми для запікання. Викладаємо туди шматочки курки. Шматочки м'яса змащуємо залишками маринаду.
4. Беремо інший шматок фольги і накриваємо їм шматочки м'яса, краю загортаємо.
5. Розігріваємо духову шафу до температури двісті градусів і хвилин на тридцять відправляємо туди запікатися курочку. Після зняття верхнього шару фольги хвилин десять запікаємо ще. Повинна утворитися рум'яна кірка. Після того як курочка запечеться, м'ясо викладаємо на блюдо. Дуже добре подати з ним картопляне пюре.