Курка з орегано
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів запікання курки звичайно ж багато, а цей простий і всього з однієї травичкою. Виходить соковито, ароматно і дуже смачно! М'ясо просто тане в роті!
Пропоную сьогодні приготувати курку з орегано. Апетитна рум'яна курочка по цьому рецепту порадує гостей і домашніх. Можна взяти для приготування як цілу курку, так і будь-які її частини. Подаємо блюдо з будь-яким гарніром або самостійно.
- Курка - 1 кілограм (будь-яка частина)
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Курку промийте та висушіть паперовим рушником.

Натріть курку з усіх боків сіллю, перцем і пропущеним через прес часником.

Додайте оливкову олію, свіжовичавлений сік лимона і посипте орегано. Залиште курку маринуватися мінімум на 30 хвилин. Чим довше будете маринувати, тим ніжніше вийде м'ясо.

Перекладіть курку в форму для запікання і відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Кожні 10 хвилин поливайте курку соком, що виділився.

За ступенем готовності орієнтуємося по рум'яної скоринки зверху.

Готову курочку прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!