Курка з орегано
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів запікання курки звичайно ж багато, а цей простий і всього з однієї травичкою. Виходить соковито, ароматно і дуже смачно! М'ясо просто тане в роті!
Пропоную сьогодні приготувати курку з орегано. Апетитна рум'яна курочка по цьому рецепту порадує гостей і домашніх. Можна взяти для приготування як цілу курку, так і будь-які її частини. Подаємо блюдо з будь-яким гарніром або самостійно.
- Курка - 1 кілограм (будь-яка частина)
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Курку промийте та висушіть паперовим рушником.
Натріть курку з усіх боків сіллю, перцем і пропущеним через прес часником.
Додайте оливкову олію, свіжовичавлений сік лимона і посипте орегано. Залиште курку маринуватися мінімум на 30 хвилин. Чим довше будете маринувати, тим ніжніше вийде м'ясо.
Перекладіть курку в форму для запікання і відправте в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин. Кожні 10 хвилин поливайте курку соком, що виділився.
За ступенем готовності орієнтуємося по рум'яної скоринки зверху.
Готову курочку прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Смачного!