Фокачча з орегано
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите гратися домашньою випічкою, вас напевно зацікавить рецепт фокаччи з орегано. Витрат на приготування цього італійського хліба багато не потрібно, проте смак - вражаючий!
Сьогодні вашій увазі я представляю рецепт фокаччи з орегано. Сподіваюся, ви оціните:
1. Для початку беремо невелику мисочку, перемішуємо в ній цукор і теплу воду, додаємо сухі дріжджі. Ми залишаємо цю суміш пінитися на 10 хвилин в теплому місці.
2. Беремо ще одну миску, в ній змішуємо 3 склянки борошна, сіль і розчинені дріжджі. Заважати тісто. Коли тісто буде досить густим, додаємо ще трохи борошна і руками месім тісто 5-6 хвилин.
3. З тіста, отримання колобок, залишаємо підніматися на 2 години під рушником при кімнатній температурі.
4. Через 2 години тісто підніметься. Беремо його, розподіляємо рівномірно по формі для запікання, солимо-перчимо, посипаємо орегано. Випікаємо в духовці близько 20 хвилин при 180 градусах.
Вітаю, фокаччею з орегано готова!
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Мелений чорний перець - За смаком
- Орегано - - За смаком
1. Для початку беремо невелику мисочку, перемішуємо в ній цукор і теплу воду, додаємо сухі дріжджі. Ми залишаємо цю суміш пінитися на 10 хвилин в теплому місці.
2. Беремо ще одну миску, в ній змішуємо 3 склянки борошна, сіль і розчинені дріжджі. Заважати тісто. Коли тісто буде досить густим, додаємо ще трохи борошна і руками месім тісто 5-6 хвилин.
3. З тіста, отримання колобок, залишаємо підніматися на 2 години під рушником при кімнатній температурі.
4. Через 2 години тісто підніметься. Беремо його, розподіляємо рівномірно по формі для запікання, солимо-перчимо, посипаємо орегано. Випікаємо в духовці близько 20 хвилин при 180 градусах.
Вітаю, фокаччею з орегано готова!