Рецепт Курка з каррі фото

Курка з каррі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Часник , Цибуля
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Каррі
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Приправа каррі дуже популярна в стравах з куркою. Всі вони схожі між собою, але в кожному є щось особливе. Тут покажу вам, як приготувати курку з каррі, кокосовим молоком і томатною пастою.

Опис приготування:

Мені здається, що ідеальним доповненням до такої курочку є відварений рис. Блюдо має азіатські нотки, і рис тут буде як не можна до місця. Його, до речі, цілком можна встигнути приготувати, поки гаситься соус.

Для цієї страви я намагаюся різати курку дрібно, щоб вона вся просякла каррі.


  • Куряча грудка - 1000 кілограм (або інша частина філе)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Масло рослинне - 6 Ст. Ложок
  • Каррі - 4 Ст. Ложки
  • Помідори консервовані - 800 грам (шматочками)
  • Молоко кокосове - 400 мілілітрів
  • Мед - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
курка з каррі - фото крок 1
У великій сковороді розігрійте масло і змішайте з каррі, прогрійте пару хвилин.
курка з каррі - фото крок 2
Подрібніть цибулю і часник, додайте в сковороду, обсмажте пару хвилин.
курка з каррі - фото крок 3
Курку поріжте дрібно, приправити сіллю, поперчіть і додайте в сковороду, перемішайте добре і готуйте, поки не зникне рожевий колір м'яса.
курка з каррі - фото крок 4
Тим часом змішайте кокосове молоко, томати і мед в окремій мисці. Влийте цю масу до курки і тушкуйте на слабкому вогні 40 хвилин.
курка з каррі - фото крок 5
Час від часу перемішуйте соус. Подавайте його гарячим.

Схожі рецепти