Курка в тайському стилі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курки в тайському стилі. Кисло-солодкий соус дуже добре підходить до ніжного, соковитої м'яса.
Курячі грудки спочатку відварюють, потім в приготованому маринаді замаринувати і на деякий час поставити в холодильник. Далі курочку обсмажувати на сковороді, приготувати соус і подавати до столу.
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Курячої грудки - 1 штука
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Мед - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Оливкової олії - 4 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Перцю болгарського - 1 Склянка
- Курячий бульйон - 100 мілілітрів
1. В першу чергу промиваємо курячу грудку, шкірку знімаємо (але не викидаємо її! ). Від кісток відокремлюємо м'ясо. Ставимо варитися з кісток бульйон. Варимо приблизно хвилин двадцять, вогонь повинен бути невеликий. Ні спецій, ні солі не додаємо. Кладемо в бульйон перець цілком, і відварюємо його.
2. Невеликими смужками або шматочками нарізаємо куряче м'ясо. Дрібно нарізаємо часник. Беремо миску, в якій будемо маринувати курку. Викладаємо в неї м'ясо. Поливаємо двома столовими ложками соусу, додаємо кунжут і часник, все гарненько перемішуємо, і приблизно хвилин на тридцять прибираємо в холодильник.
3. Коли зварився бульйон, проціджуємо його і на час відставити убік. Викладаємо перець, даємо йому охолонути. Дістаємо курочку. Гарненько розігріваємо сковороду, і хвилин п'ять-десять, на оливковій олії обсмажуємо курку. Тепер розрізаємо навпіл шкірку курки. У центр викладаємо смажене м'ясо, оформляємо конвертиком, зубочистками скріплюємо.
4. До золотистого кольору обсмажуємо конвертики на оливковій олії. Порційно викладаємо на тарілку. Приготуємо гарнір. У соєвому соусі і курячому бульйоні обсмажуємо смужки перцю. Викладаємо на тарілку, посипаємо кунжутом.
5. Приготуємо соус. Хвилин десять уварюємо соус з бульйоном, додаємо борошно і мед, постійно помішувати. Соус повинен загуснути. Посипаємо кунжутом. Чи можемо подавати до курки.