Курка в соусі «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний вершковий соус не дарма завоював любов мільйонів гурманів. Пропоную вам на замітку досить простий, але неймовірно смачний рецепт приготування курки в соусі "бешамель" .
Рецепт приготування курки в соусі "бешамель" - це відмінний варіант подачі вельми простого курячого філе. У цю страву можна додати також будь-які овочі за смаком, а також спеції і приправи.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 100 грам
- Молоко - 300 мілілітрів
- Куряча грудка - 500 грам
- Сир - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Класичний рецепт курки в соусі "бешамель" почнемо з соусу. У невеликому сотейнику або каструлі розтопити вершкове масло, не даючи йому горіти.
2. У повністю розтоплене масло ввести в кілька етапів борошно, ретельно перемішуючи.
3. Трохи обсмажити борошно до золотистого кольору. Тим часом прогріти молоко, не доводячи до кипіння. Влити його тонкою цівкою і, як слід перемішуючи, довести соус до однорідної консистенції без грудочок.
4. Помішуючи уварити соус на повільному вогні близько 2-3 хвилин. Він не повинен кипіти (щоб не доводити соус до кипіння його можна періодично знімати з вогню). Коли вершковий соус стане потрібної консистенції його можна знімати.
5. Тепер рецепт приготування курки в соусі "бешамель" переходить до другого етапу. Курячі грудки необхідно вимити, просушити і нарізати. Можна нарізати невеликими кубиками або довгими смужками. Викласти філе на дно жароміцної форми (попередньо можна трохи змастити її маслом). Посолити і поперчити за смаком, додати спеції для курки або сушені трави при бажанні.
6. Сир натерти на середній або крупній тертці. Соус посолити за смаком при бажанні і додати дрібку білого перцю.
7. Курочку залити соусом і зверху присипати сиром. При бажанні в форму можна покласти нарізану картоплю, кабачок або інші овочі. Надіслати форму в попередньо розігріту духовку і запікати мінімум 25-30 хвилин. Потім перевірити на готовність блюдо і при необхідності відправити в духовку ще на деякий час.