Тефтелі в соусі «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Коли вичерпалися ідеї для обіду або вечері, візьміть на озброєння цей класний варіант, як приготувати тефтелі в соусі "бешамель" . Вони чудово підійдуть для всієї родини і добре доповнять будь-який гарнір.
Запікати тефтелі під ніжним і ароматним соусом - чудова знахідка для кожної господині. Що стосується фаршу, то тут ви завжди можете експериментувати, додаючи свіжі або обсмажені овочі, улюблені спеції і т.Д. Для 10 хвилин до готовності можна додатково присипати тюфтельки тертим сиром, щоб вийшла ще більш апетитна скоринка. Це класний рецепт, який я настійно рекомендую вам повторити.
- Молоко - 1.5 склянки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Спеції - За смаком (лавровий лист, перець, сіль, мускатний горіх)
- Фарш - 400 грам
- Мал - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибулина - 1 штука(+ 1/2 в соус)
- Морква - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Яйце - 1-2 штук
1. Почати процес я пропоную з молока. Щоб соус вийшов ароматним, молоку потрібно дати настоятися. Доведіть його до кипіння, додайте туди спеції за смаком (мускатний горіх, лавровий лист, сіль, перець і т.Д.) і нарізану половинку цибулини. Накрийте каструлю кришкою, нехай насичується ароматами.
2. Тепер можна зайнятися тюфтельки. На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії обсмажте цибулю з морквою. Мал відварити в підсоленій воді до напівготовності. У глибокій мисці з'єднайте фарш, овочі і рис. Додайте яйця, сіль і спеції за смаком. Все як слід перемішайте.
3. Підготуйте жароміцних форму. Сформуйте з отриманого фаршу невеликі тефтелі і викладіть їх в форму.
4. На сковороді розтопіть вершкове масло. Всипте борошно, обсмажте до легкого золотистого кольору.
5. Влийте на сковороду попередньо проціджений молоко. Постійно помішуючи, Уваров трохи соус.
6. Залийте тефтелі соусом, надішліть їх у розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Подавайте з овочами або гарніром. Смачного!
Подавайте з овочами або гарніром. Смачного!