Курка в пакеті для запікання
(покроковий рецепт з фото)
Курка, приготована цілком, завжди виглядає вигідно, святково, багато. Пропоную дізнатися, як приготувати курку в пакеті для запікання. Усередині вона виходить соковитою, а зовні - з скоринкою.
Сьогодні можна купити вже випотрошену тушку, тому з нею проблем не виникне. Курку в рукаві можна запекти з овочами, з рисом або з фруктами. Можна нафарширувати її або просто покласти їх біля. В якості маринаду можна використовувати ароматні трави, майонез, кетчуп та інше. Готову курку можна подавати цілком або порізати шматочками, вона підійде до будь-якого гарніру (картопля, каша).
- Курка - 1 штука(1, 5 кілограма)
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Спеції для курки - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Кетчуп - 1 Ст. Ложка
1. Курку мою зовні і всередині, витираю паперовим рушником насухо. Для соусу в мисці змішую майонез, кетчуп, спеції для курки (за смаком) і сіль, все ретельно перемішую.
2. Отриманою сумішшю натираю курку всередині і зовні, залишаю в холодному місці на 30 хвилин.
3. Курку дістаю з холодильника і перекладаю в спеціальний пакет для запікання, туго затягуючи з боків, щоб соки і жир не витекли в процесі запікання.
4. Відправляю курку в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 40 хвилин, після чого дістаю і розрізаю пакет, щоб вийшла рум'яна кірочка, і відправляю в духовку ще на 10-15 хвилин. Готову курочку подаю трохи остигнула і з овочами.