Курка в майонезну соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати курочку в хрусткій паніровці, ніжну і м'яку всередині? Тоді пропоную вам на замітку дивовижний рецепт приготування курки в майонезну соусі.
Благодаря майонезу, м'ясо курки стає досить ніжне і соковите, а якщо доповнити його спеціями і приправами за смаком, тоді можна отримати дуже смачне блюдо - курка в майонезну соусі в домашніх умовах. Таку курочку можна гасити, запікати або, як в даному варіанті, обсмажити в паніровці.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Майонез - 100 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сушений часник - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Панірувальні сухарі - 150 грам
1. Основний процес приготування займає досить небагато часу, так що з легкість можна назвати цей простий рецепт курки в майонезну соусі варіантом на швидку руку. У невеликій мисці необхідно з'єднати майонез (найкраще приготувати його самостійно), рідкий мед, гірчицю (звичайну або в зернах). Додати трохи солі, чорного перцю, паприки і сушений часник.
2. Все ретельно перемішати, щоб вийшов соус однорідної консистенції. Розділити його на дві частини - одна буде використовуватися в якості маринаду, а друга подаватися до столу в якості соусу.
3. Курячі грудки вимити і просушити. Нарізати невеликими кубиками або довгими смужками (в залежності від того, як саме буде готуватися філе).
4. З'єднати курку (можна використовувати не тільки філе, але і інші частини курки) з маринадом, ретельно перемішати і відправити в холодильник. Маринуватися в такому соусі курка може від 30 хвилин 10-12 годин.
5. Підготувати панірувальні сухарі. При бажанні можна додати в сухарі спеції для смаку і більш цікавого кольору. Обваляти мариновані шматочки в паніровці.
6. В даному випадку курочка запікатиметься в духовці. Для цього необхідно викласти філе на решітку або на деко, застелений папером для випічки.
7. Надіслати лист в розігріту духовку. Курка в майонезну соусі в домашніх умовах готується близько 25-45 хвилин, в залежності від розміру шматочків. Після появи апетитною скоринки курочку можна діставати і подавати до столу з соусом.
8. Такий варіант прекрасно підійде не тільки в якості основного блюда, але і в якості закуски. Досить тільки додати трохи овочів і загорнути в лаваш, наприклад.