Рецепт Майонезну печиво фото

Майонезну печиво
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Печиво

Як не дивно, але майонез можна використовувати не тільки для заправки салатів або маринування риби, овочів і м'яса, він відмінно підходить і для десертів. Спробуйте, як приготувати майонезну печиво.

Показую досить сміливе і незвичайне використання такого продукту, як майонез. Завдяки йому випічка виходить розсипчастою і нежирної. Тісто на майонезі підходить для випічки не тільки печива, але і пирогів, коржиков. Ваші друзі ніколи не здогадаються, що для приготування був використаний саме майонез. Таке печиво можна подати до чаю або взяти з собою на роботу, в школу.

  • Яйце - 1 штука
  • Маргарин - 200 грам
  • Цукровий пісок - 200 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Сода - 1 Чайна ложка
майонезну печиво - фото крок 1
1. Маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, нарізаємо його шматочками і відправляємо в миску, додаємо цукровий пісок і розтираємо.
майонезну печиво - фото крок 2
2. Забиваємо куряче яйце, додаємо майонез (будь-якої жирності), соду. Перемішуємо всі складові.
майонезну печиво - фото крок 3
3. Борошно заздалегідь просіюємо, щоб випічка вийшла більш легкої. Порційно додаємо її до решти інгредієнтів, тому як може піти трохи більше або менше борошна в залежності від розміру яйця і жирності майонезу. Замішуємо тісто.
майонезну печиво - фото крок 4
4. Від загальної маси відщипуємо невеликі шматочки, які скачують кружечками. Деко змащуємо маслом (можна застелити його пергаментом), викладаємо туди отримані кружечки, трохи придавлюємо.
майонезну печиво - фото крок 5
5. Відправляємо деко в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини. Готове печиво дістаємо з духовки, залишаємо на пару хвилин, після чого перекладаємо в тарілку і подаємо до столу.

Схожі рецепти