Курка, тушкована з солодким перцем
(покроковий рецепт з фото)
Курка, тушкована з солодким перцем - блюдо просте і швидке в приготуванні, ароматне і смачне. Його можна без праці приготувати на обід або вечерю, заощадивши масу часу. Дивіться рецепт!
Страви з курки смачні й поживні, а куряче м'ясо коштує не так вже й дорого. Звичайно, вигідніше купити цілу курку і обробити її на однакові порційні шматочки, а з остова зварити насичений бульйон для супу. У сезон болгарського перцю можна купити його побільше, почистити, промити, нарізати зручними шматочками і заморозити про запас.
- Куряче філе - 500 грам
- Перець болгарський солодкий - 2 штуки(1 червоний і 1 жовтий)
- Протерті помідори - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Вино біле - 1/4 склянки (по бажанню)
- Масло оливкове - 20 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Всі овочі почистіть і промийте під холодною проточною водою. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками і злегка обсмажте в оливковій олії.
2. До цибулі додайте солодкий перець, нарізаний невеликими смужками, чорний перець і сіль, обсмажуйте всі разом протягом 10-ти хвилин.
3. Куряче філе наріжте акуратними скибочками.
4. У сковороду з овочами додайте протерті помідори, перемішайте і готуйте ще 10 хвилин.
5. В іншій сковороді розтопіть вершкове масло, покладіть шматочки курячого м'яса, підсмажте їх 10 хвилин.
6. Наполягати вино, сіль і poperčite.
7. Коли курка змінить свій колір з усіх боків, додайте приготований солодкий перець і тушкуйте блюдо ще 10 хвилин.
8. Якщо виділяється занадто багато соку, збільште вогонь, щоб зайва рідина швидше випарується.
9. Смачна страва готова. Смачного!