Курка «Марсала» з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.
Якщо ви шукаєте апетитне, смачне і нескладне гаряче блюдо, щоб зробити що-небудь новеньке на обід або вечерю, не проходьте повз. Перед вами класний рецепт соковитою курочки в соусі.
Опис приготування:
Представляю вам покроковий розповідь про те, як приготувати курку"Марсала" з грибами. Щоб соус вийшов не тільки смачним, але і густим, рекомендую додати желатин. Поєднання ніжного філе і насиченого ароматного соусу точно нікого не залишить байдужим. До того ж часу і зусиль цей рецепт вимагає зовсім небагато.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Вино "Марсала" - 300 мілілітрів
- Курячий бульйон - 180 мілілітрів
- Желатин - 10 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 150 грам (приблизно)
- Оливкова олія - 60 мілілітрів
- Гриби - 300 грам (підходять печериці або інші)
- Шалот - 4 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Вершкове масло - 50 грам
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Чебрець і петрушка - За смаком
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
1. Курячі грудки вимийте, обсушити і злегка відбийте. Посоліть і поперчіть за смаком. Обваляйте з усіх боків в борошні і викладіть на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажте з двох сторін до рум'яної і зніміть з вогню.
2. На сковороду додайте ще масла і викладіть нарізані тонкими скибочками гриби. Обсмажте хвилин 10, помішуючи. Паралельно розчиніть в бульйоні желатин.
3. Додайте подрібнену цибулю і часник, обсмажте пару хвилин. Наполягати вино і бульйон. Доведіть до кипіння. Додайте сіль, перець, вершкове масло, сік лимона, соєвий соус.
4. Поверніть на сковороду курку, млоїте пару хвилин.
5. Перед подачею доповніть курку"Марсала" з грибами свіжою зеленню. Смачного!