Купати по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете почастувати своїх близьких кавказьким м'ясною стравою, то зверніть увагу на цей рецепт купат по-грузинськи, який готується досить просто, а ковбаски виходять соковитими і пряними.
Перед вами вдалий рецепт, який дозволяє швидко зробити заготовку купат по-грузинськи. Дуже зручно заздалегідь підготувати фарш і набити їм кишки. Але фарш в даному рецепті готується з дрібно нарізаних шматочків м'яса і спецій з зеленню. Завдяки цьому купати виходять соковитими. Коли кишки нашпиговують фаршем, то вони не повинні бути набиті занадто щільно, щоб не лопнула оболонка. Зробивши вдома заготовку, їх можна приготувати не тільки в духовці або на сковорідці, але жаровні. Для цього необхідно встановити решітку.
- Свиня - 800 грам
- Яловичина - 600 грам
- Свиняча грудинка - 250 грам
- Braai - 1 пучок
- Паприка - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Свинячі кишки - 5 штук (кожна довжиною 1 метр)
1. Перед тим як приготувати купати по-грузинськи, підготуйте кілька видів м'яса. Знадобиться м'якоть свинини, яловичини і грудинка. М'ясо промийте та висушіть. Потім наріжте його невеликими кубиками. Помийте кінзу, дрібно її нарубати.
2. Складіть дрібно порізане м'ясо в зручну посуд. Перемішайте його з кінзою. Додати сіль. За смаком поперчіть. Всипте перуці, додайте каррі. Ретельно перемішайте.
3. Підготуйте свинячі кишки. Промийте їх. Потім приступайте до начинки купат. Для цього використовуйте спеціальну насадку або відріжте шийку від 1, 5 літрової поліетиленової пляшки.
4. Після того як купати будуть нашпиговані, перев'яжіть їх шпагатом або зробіть вузлики зі свинячих кишок.
5. Підготовлені купати проколіть зубочисткою в декількох місцях, смажте на добре розігрітій сковороді. Можна використовувати духовку: викладіть купати на решітку. Знизу поставте посуд, куди буде капати жир.