Купати по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Від соковитих і апетитних купат ніхто і ніколи не відязикаться, це східне м'ясне блюдо просто чудово! А домашні купати в сто раз краще! Подивіться рецепт купат по-домашньому, і приготуйте самі.
Купати традиційно роблять з суміші яловичого і свинячого фаршу. Я подумала, що з телятиною вони будуть ще ніжніше, тому взяла її замість яловичини. Сало додаємо на смак: якщо ви хочете, щоб купати були Жирненький і соковитими, тоді сало в самий раз. Для приготування купат по-домашньому нам також знадобляться готові кишки, їх заздалегідь треба буде тільки промити.
- Телятина - 1 кілограм
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Сало - 100 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Спеції - За смаком
З телятини і свинини зробіть фарш, перемішайте. Якщо берете готовий фарш, тоді заздалегідь розморозити і розімніть його виделкою.
Кишки заздалегідь замочіть в підсоленій воді, очистіть їх і промийте потім.
Дуже зручно набивати купати за допомогою насадки м'ясорубки для ковбас і сосисок. Я купати роблю довгими, потім перев'язую в декількох місцях ниточкою.
Купати, приготовані по-домашньому, можна зберігати в холодильнику або відразу приготувати.
Наприклад, можете запекти їх в духовці. Застелите фольгою деко, викладіть грати, на решітку викладіть купати. Запікати потрібно при 200 градусах хвилин 30-35. Тільки не забудьте проткнути в декількох місцях сосиски, щоб вони не полопалися.
Ось такі рум'яні і апетитні купати по-домашньому у нас вийшли. Смачного!