Рецепт Кучерікас фото

Кучерікас
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
Овочі, Баклажан
Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю
Страви з начинкою

Кучерікас - це баклажани запечені з сиром, сиром і зеленню! Традиційне грецьке блюдо. Виходить несподівано смачно і самодостатньо! Рука так і тягнеться за ще одним баклажаном. Запрошую!

Якщо у вас під рукою є гриби, то їх теж можна додати в начинку, але в напівготовому або готовому стані. Сподіваюся, блюдо доведеться Вам до душі! А як приготувати "кучерікас" дивіться в покроковому рецепті.

  • Баклажан - 3-4 штук
  • Сир - 100-150 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Куряче яйце - 1 штука (варене)
  • Кріп свіжий - За смаком
  • Петрушка свіжа - За смаком (або кінза)
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сіль - За смаком
кучерікас - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйце зваріть заздалегідь.
кучерікас - фото крок 2
Баклажани помийте, відріжте плодоніжки і розрізати уздовж навпіл. У такому вигляді варіть їх в киплячій підсоленій воді 10 хвилин. Не більше.
кучерікас - фото крок 3
Тим часом сир натріть на крупній тертці, яйце дрібно наріжте, часник і зелень порубати.
кучерікас - фото крок 4
Чайною ложкою приберіть м'якоть з гарячого баклажана так, щоб вийшли "човники" . М'якоть дрібно порубати. Ту частину, що дуже багато кісточок можна прибрати.
кучерікас - фото крок 5
У мисці з'єднайте підготовлені інгредієнти, сир і м'якоть баклажана. Все добре перемішайте і посоліть за смаком.
кучерікас - фото крок 6
Начините баклажани сирно-сирною масою і поставте запікати в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
кучерікас - фото крок 7
Кучерікас готові! Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.
кучерікас - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти