Кучерікас
(покроковий рецепт з фото)
Кучерікас - це баклажани запечені з сиром, сиром і зеленню! Традиційне грецьке блюдо. Виходить несподівано смачно і самодостатньо! Рука так і тягнеться за ще одним баклажаном. Запрошую!
Якщо у вас під рукою є гриби, то їх теж можна додати в начинку, але в напівготовому або готовому стані. Сподіваюся, блюдо доведеться Вам до душі! А як приготувати "кучерікас" дивіться в покроковому рецепті.
- Баклажан - 3-4 штук
- Сир - 100-150 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука (варене)
- Кріп свіжий - За смаком
- Петрушка свіжа - За смаком (або кінза)
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль - За смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйце зваріть заздалегідь.

Баклажани помийте, відріжте плодоніжки і розрізати уздовж навпіл. У такому вигляді варіть їх в киплячій підсоленій воді 10 хвилин. Не більше.

Тим часом сир натріть на крупній тертці, яйце дрібно наріжте, часник і зелень порубати.

Чайною ложкою приберіть м'якоть з гарячого баклажана так, щоб вийшли "човники" . М'якоть дрібно порубати. Ту частину, що дуже багато кісточок можна прибрати.

У мисці з'єднайте підготовлені інгредієнти, сир і м'якоть баклажана. Все добре перемішайте і посоліть за смаком.

Начините баклажани сирно-сирною масою і поставте запікати в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.

Кучерікас готові! Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Смачного!