Кролик зі сливами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кролика, запеченого зі сливами, часником, гвоздикою і червоним вином.
Страви з кролика завжди виходять соковитими, апетитними і ароматними.
Приготування:
Насипати борошно в тарілку, посолити і поперчити. Кролика нарізати на шматочки і обваляти в борошні. Розігріти оливкову олію в сковороді. Обсмажити кролика до коричневого кольору з усіх боків. Викласти кролика на тарілку. Влити в сковороду червоне вино і прокип'ятити. У велику форму для випікання викласти цибулю, часник, кервель і гвоздику. Зверху розмістити обсмаженого кролика. Додати вино і соки з сковороди. Викласти зверху сливи і випікати в духовці 90 хвилин при температурі 170 градусів, поки кролик не стане дуже м'яким. Посипати кролика подрібненою петрушкою і відразу ж подавати.
- Кролика - 1, 3 кілограма
- Борошна - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Червоного вина - 100 мілілітрів
- Цибулина - 1 штука
- Часнику - 2 зубчики
- Листа кервеля- 2 штуки
- Гвоздики - 2 штуки
- Слив - 450 грам
- Петрушка - За смаком
Приготування:
Насипати борошно в тарілку, посолити і поперчити. Кролика нарізати на шматочки і обваляти в борошні. Розігріти оливкову олію в сковороді. Обсмажити кролика до коричневого кольору з усіх боків. Викласти кролика на тарілку. Влити в сковороду червоне вино і прокип'ятити. У велику форму для випікання викласти цибулю, часник, кервель і гвоздику. Зверху розмістити обсмаженого кролика. Додати вино і соки з сковороди. Викласти зверху сливи і випікати в духовці 90 хвилин при температурі 170 градусів, поки кролик не стане дуже м'яким. Посипати кролика подрібненою петрушкою і відразу ж подавати.