Кролик у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам, як приготувати кролика у вершковому соусі. Страва не тільки смачне, але і красиве, адже для нього передбачена оригінальна подача в хлібній буханці. Пробуйте на здоров'я!
Такий кролик стане відмінним головним блюдом для будь-якого святкового столу. М'ясо виходить ніжним і соковитим. А подача в хлібі здивує всіх гостей, присутніх за столом.
При виборі хліба намагайтеся віддавати перевагу не тільки що спечений, а трохи полежвашему, щоб він не розвалився, просочившись соусом.
- Кролик - 600 грам (окосту)
- Картопля - 2 штуки
- Білі гриби - 200 грам
- Селера - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Чебрець - 1 пучок (кілька гілочок)
- Масло рослинне - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершки - 300 мілілітрів (або сметана + вершки 50/50)
- Бульйон курячий - 150 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - За смаком
- Хліб - 1-2 штук (буханки)
Кролячі стегенця обсмажуємо на суміші рослинного і вершкового масла 20 хвилин. Відварюємо картопля. Всі овочі, в тому числі картопля, ріжемо дрібно і відправляємо в сковороду до кролику, коли він підсмажиться. Перемішуємо і тушкуємо.
Готуємо соус з вершків (можна змішати зі сметаною) і бульйону. Додаємо в соус сіль, перець, гілочки чебрецю, часник за смаком. Заливаємо соусом кролика з овочами, tusim 15 хвилин.
Підготуємо "тарілочку" хліба. Для цього беремо невеликі круглі буханці хліба, зрізаємо верхівки і денця, вирізаємо м'якоть. Залишимо тільки бічні стінки.
Встановимо хлібну "тарілочку" на широке плоске блюдо, а в неї покладемо кролика разом з овочами і соусом. Хліб просочиться соусом - і його буде дивовижно є вприкуску.