Кролик під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Набридли звичні риба і м'ясо? Тоді вашій увазі прекрасне блюдо з кролика! Дивимося і записуємо рецепт приготування ніжного кролика під соусом прямо зараз!
Для приготування кролика під соусом нам знадобиться свіжа тушка середнього кролика, бойлер, щоб в ньому в духовці запікати, а для соусу - сметана і гірчиця французька. До речі, можна просто гасити в казані на плиті, якщо не хочете включати духовку. Кролика попередньо замочіть у воді з додаванням лимонного соку приблизно на півгодини. Дивимося далі рецепт.
- Кролик - 1 штука
- Крем - 400 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком
На сковороду потрібно налити рослинне масло. Часник очистіть, за допомогою широкого ножа розчавити зубчики. На розігріту сковороду викладіть часник, трохи обсмажте його, щоб віддав свій аромат. Потім часник приберіть.
Дістаньте попередньо замочену в лимонній воді тушку, промокніть паперовим рушником і розріжте на порційні шматочки. Викладаємо на сковороду шматочки кролика.
М'ясо кролика слід обсмажити до золотистої скоринки. Потім викладіть його в казан або в глибоку каструлю.
Ріжемо цибулю кільцями, і трьом морквину на крупній тертці. Спочатку обсмажуємо цибулю на сковороді, де смажили кролика.
Потім додайте до нього моркву, обсмажуйте разом.
Потім до овочів додайте борошно, перемішайте, обсмажте до золотистого кольору борошна.
Влийте сметану, перемішайте. Наливати 400 мл гарячої кип'яченої води. У соус покладіть лавровий лист і гірчицю. Солимо, перчим.
Доводимо соус до кипіння - і варимо на маленькому вогні 5 хвилин, помішуючи.
Розігріваємо духовку до 190 градусів. Заливаємо кролика в казані соусом, відправляємо гаситися на годину із закритою кришкою.
Готового кролика під соусом можете подати зі свіжими овочами, вином і будь-яким гарніром. Смачного!