Критський лосось
(покроковий рецепт з фото)
Час приготування: 30 хв.
Смажений лосось в йогурті з помідорами і соусом фета.
Кількість порцій: 4
- Цибуля-пористий - 1 штука
- Luk-salotų - 1 штука
- Філе лосося - 250 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Фета - 100 грам
- Простий йогурт - 150 грам
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0, 5 штуки( (додатково))
- Сіль, перець - - За смаком
Дрібно порізати цибулю-порей і цибулю-шалот.
Нарізати філе лосося на кубики по 2 см, зберігаючи тільки м'якоть, видаляючи шкіру і кістки.
Налийте оливкова олія на сковорідку, додайте нарізану цибулю-шалот, сіль і перець. Смажити овочі протягом 1- 2 хвилин на середньому вогні.
Потім додати нарізану цибулю-порей і добре перемішати. Злегка обсмажити, щоб він залишився красивим і зеленим. Зняти з вогню.
Залийте оливкова олія в сковороду і як тільки воно стане гарячим додайте рибу. Смажити 2- 3 хвилини, так що кубики стали коричневого кольору з боків.
Прибрати лосось зі сковороди на тарілку і відкласти в сторону.
Прибрати лосось зі сковороди на тарілку і відкласти в сторону.
Поставте сковороду назад на середній вогонь і додайте фета, нарізаний на дрібні шматочки. Перемішайте, поки сир не розтанув.
Додати йогурт і томатну пасту, довести все до кипіння, періодично помішуючи.
Повернути кубики лосося в сковорідку і обережно розмішати. Додати сік ½ лимона, якщо це необхідно. Зняти з вогню.
Укласти шар цибулі на тарілку, покласти лосось і залити рибу соусом. Подавати відразу.