Креветки в воке
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 20 хв.
Соковиті, надзвичайно смачні креветки. У воке смажаться швидко і легко. Чудово підійдуть і до пива, і як інгредієнт для салату.
Опис приготування:
Смачні обсмажені креветки до пива або до салату дуже просто і швидко можна приготувати в воке. Ми звикли варити креветки, я пропоную вам простий рецепт приготування креветок в воке. Завдяки тому, що вок дуже добре нагрівається, продукти в ньому готуються дуже швидко і зберігають більшість своїх властивостей і корисних речовин. Отже, розповідаю як приготувати креветки в воке.
- Креветки - 1 кілограм
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - 2 щіпки
- Перець мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія для смаження - 150 мілілітрів
Якщо у вас заморожені креветки - обполосніть їх окропом і дайте воді стекти. Очистіть часник і розріжте зубчики на 4 частини.
Я ставка вок на вогонь, наливаємо масло і добре розігріваємо його.
У розігріте масло кидаємо часник, сіль і перець. Можна додати сухі спеції. Обсмажуємо буквально хвилину.
Кидаємо в вок частина креветок і починаємо їх перемішувати.
У воке готують при високих температурах і їжа готується швидко, тому як тільки креветки почали завертатися в колечко - вони готові. Швиденько витягуємо їх і закладаємо в вок нову партію. Перед закладанням нової порції креветок, можна витягнути з масла часник. Обсмажені креветки можна викласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало надлишок олії.