Креветки в меду
(покроковий рецепт з фото)
Я, будучи любителем морепродуктів, вже зрозуміла, які маринади, гарніри і соуси до них необхідно додавати. Але тут виявила цей рецепт, який зроблений не за шаблонами. І це спрацювало, перевірте!
Пропоную вам прочитати про те, як приготувати креветки в меду з волоськими горіхами. Блюдо вийшло з переважанням солодкого смаку, також є трохи кислинки і вершкового присмаку. І при тому блюдо залишається головним. До нього обов'язково додайте рис. Здивуйте своїх близьких таким поєднанням продуктів.
- Вода - 240 мілілітрів
- Цукор білий - 65 грам
- Креветки - 500 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Волоський горіх - 150 грам
- Майонез - 60 грам
- Яйце - 2 штуки
- Мед - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка до горіхів, 1 ст. Ложка в соус)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Згущене молоко з цукром - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Почніть з обсмажування горіхів. У глибокій сковороді, на маленькому вогні, з'єднайте воду, цукор, сіль і мед.
2. Потім додайте поламані горіхи. Перемішайте. Доведіть все до кипіння.
3. Коли горіхи закарамелізуется, перекладіть їх на пергаментний папір остигати.
4. Поки зробіть соус. Змішайте майонез зі згущеним молоком, лимонним соком і медом.
5. В іншому посуді збийте білок з крохмалем.
6. У білкової маси обваляйте очищені креветки. Якщо вони були заморожені, то відваріть їх перед цим.
7. Потім обсмажте морепродукти на розігрітій сковороді в маслі 3 хвилини.
8. І, нарешті, перемішайте креветки з горіхами і соусом. Подавайте блюдо з рисом. Смачного!