Креветки «Kesadilla» в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Креветки "кесаділла" в лаваші - що це? Це королівські креветки, приготовані під маринадом в лаваші з цибулею, зеленню та спеціями. Блюдо може служити закускою у вигляді ситного перекусу або обіду.
Готову страву нарізається гострим ножем, як пиріг і подається разом зі сметаною в якості соусу і авокадо як гарнір. Креветки обов'язково потрібно відварити і замаринувати (в маринаді потримати хвилин 10), а вже після обсмажити в лаваші або тортілья (маленька тонка коржик) разом з цибулею, зеленню і сиром. Подавати потрібно в гарячому вигляді, поки є хрустка скоринка.
- Креветки - 350 грам (великі)
- Порошок чилі - 1 чайних ложок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложок
- Червона цибуля - 1 штук
- Зелень - За смаком
- Тортілья - 1 штук (або тонкий лаваш)
- Авокадо - 1 штук
- Натертий сир - 3 Ст. Ложок
- Крем - 3 Ст. Ложок (перед подачею)

1. Перед обжаркой креветки потрібно відварити, остудити і замаринувати. Для маринаду помістіть з в глибоку миску, додайте оливкову олію, лимонний сік і спеції.

2. Потім відправте їх на сковороду і трохи обсмажити до золотистого кольору.

3. Викладіть готову тортилью або лаваш на розпечену сковороду. Після чого відразу зменшіть вогонь.

4. Зверху викладіть креветки, нашатковану зелень і червоний лук, а після посипте натертим сиром.

5. Накрийте ідентичним листом тортильи або лавашем і смажте, притиснувши лопаткою до основи сковороду. Це потрібно для склеювання двох листів за допомогою розтопленого сиру.

6. Подавайте з нарізаним авокадо як гарнір і сметаною як соус.

7. Хрустка скоринка лаваша ідеально гармонує з начинкою. Якщо вмочати перед вживанням в сметану, виходить неймовірно смачно!