Крайка яловича
(покроковий рецепт з фото)
Крайка яловича - міжреберних м'ясо з невеликими прожилками жиру. На смак воно ніжне, м'яке, соковите і відмінно підходить для стейків і котлет. Якщо у мене з'являється таке м'ясо будинку, я роблю рулет.
Яловичу крайку в цілому можна готувати будь-яким способом: варити, гасити, коптити або смажити. З крайки я люблю запікати рулети на грилі, сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати рулет зі шпинатом, болгарським перцем і сиром "фетою" з яловичої крайки. Жировий прошарок залишає м'ясо ніжним і соковитим навіть після запікання. Яскравий смак болгарського перцю ідеально поєднується з фетою, вони відмінно доповнюють смак цього ніжного м'яса.
- Яловича крайка - 300 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Шпинат свіжий - 1 пучок
- Сир "фета" - 100 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
М'ясо промийте та висушіть. Акуратно розріжте ножем і відбийте молоточком до отримання пласта товщиною 2-3 см.
Болгарський перець промийте, поріжте дрібними кубиками і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Рівномірно розкладіть перець по всій поверхні м'яса.
Шпинат промийте та висушіть, викладіть поверх перцю.
Приправити сіллю і poperčite sverhu, викладіть рівномірний шар сиру "фета" і скрутіть м'ясо в рулет.
Обвяжіте рулет кулінарною ниткою і змастіть рослинною олією з усіх боків.
Покладіть м'ясо на гриль і обсмажте з кожного боку до золотистого кольору приблизно по 3-5 хвилин. Якщо любите позажарістей, потримайте довше, але не перетримаєте.