Ковбаса
(покроковий рецепт з фото)
Смачна кінська ковбаса - pikantnaya, ароматна і дуже смачна. З неї можна робити різні закуски, можете смажити її або запікати. Рецепт приготування казилик в домашніх умовах - до вашої уваги!
Ковбаса - популярне м'ясну страву Середньої Азії. Його готують з конини. Ковбасу цю можна і варити, і смажити, а також коптити і сушити. Незважаючи на специфічний запах, казилик дуже смачний, а з цибулькою взагалі прекрасний! Для приготування казилик нам знадобиться конина і кінський жир.
- Конні - 800 грам
- Жир конини - 600 грам
- Кишки конини - За смаком(50 см.)
- Korinadr - За смаком
- Зіра - За смаком
- Сіль - За смаком
Підготуйте м'ясо і кишки.
Спочатку потрібно замаринувати конину: м'ясо і жир наріжте смужками товщиною 3-4 см. І довжиною 8-10 см. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте зіру і коріандр, покладіть в посуд (бажано - порцелянову), накрийте мокрою серветкою (можна і марлею) і залиште маринуватися мінімум на 4-5 годин, а найкраще - на добу.
Спочатку потрібно замаринувати конину: м'ясо і жир наріжте смужками товщиною 3-4 см. І довжиною 8-10 см. Посоліть і поперчіть за смаком, додайте зіру і коріандр, покладіть в посуд (бажано - порцелянову), накрийте мокрою серветкою (можна і марлею) і залиште маринуватися мінімум на 4-5 годин, а найкраще - на добу.
Кишки потрібно гарненько промити. Спочатку в холодній воді 3-4 рази (при чому з двох сторін, кишки треба вивернути). Потім натріть сіллю ретельно і промийте вже гарячою водою. Зауважте один край туго ниткою. Набейте щільно кониною кишку.
Зауважте ковбасу з іншого боку так само. Я казилик варю. Перед варінням проткніть його зубочисткою в декількох місцях, це щоб ковбаса не лопнула. Варити треба в холодній воді години півтори, можна два.
Казилик також можна запекти, коптити або смажити. Але я вважаю за краще відварити, а потім можна вже і обсмажити.
Подавати готовий казилик можете з цибулькою і зеленню. Смачного!