Котлети, запечені в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не любите готувати котлети, тому що це забирає багато часу і сил, а на плиті потім залишаються жирні бризки, просто спробуйте запекти котлетки в духовці, так мороки з ними буде менше.
Я не дуже лінива людина, але все ж прибирати жирні бризки з плити, підлоги і стін після смаження котлет трохи стомлює, тому я роблю ось такі котлети, запечені в духовці, в домашніх умовах. На щастя, це якраз той варіант, коли зміна способу приготування зовсім не впливає на смак кінцевого продукту. Котлетки виходять неймовірно смачні, а завдяки додаванню в фарш тертої картоплі ще й соковиті - пальчики оближеш. Так що з цим простим рецептом котлет, запечених в духовці, ви не лише збережете порядок на кухні, але і приготуєте приголомшливий вечерю для всієї родини.
- М'ясо - 1 кілограм (тут яловичина)
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Зелень свіжа - 40-50 грам (петрушка, Braai, Зелена цибуля)
- Чебрець - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Отже, готуємо все необхідне, промиваємо м'ясо, чистимо овочі і також моєму їх. Тепер нарізаємо м'ясо на невеликі шматочки і пропускаємо його через м'ясорубку разом зі свіжою зеленню і ріпчастою цибулею, додаємо яйця, спеції і сіль за смаком.
Перемішуємо всі інгредієнти, ретельно вимішуємо фарш і відбиваємо його.
Картоплю чистимо і трьом його на крупній тертці.
Викладаємо картоплю в миску з фаршем, перемішуємо все і пробуємо фарш на сіль, при необхідності досолюємо його.
Формуємо з приготованого фаршу невеликі котлетки і викладаємо їх на деко, змащений олією.
Поверхня котлет також змащуємо рослинним маслом і відправляємо їх в розігріту до 210 градусів духовку на 10 хвилин. Через 10 хвилин знижуємо температуру до 180 градусів і запікаємо котлети ще 20 хвилин.
От і все, ні бризок, ні суєти, а котлетки виходять просто шикарні. Приємного всім апетиту!