Котлети з м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Вже дуже довгий час не купую готовий фарш в магазині, а роблю його самостійно. Розповідаю, як при готувати котлети з м'яса. В цьому випадку використовую яловичину, що дуже корисно для організму.
Найчастіше котлети готують зі свинини, вона жирніше і соковитіше, а ось яловичина більш жилава і щільна, тому її використовують рідше. Завдяки моїм рецептом у вас вийдуть соковиті і апетитні котлети з рум'яною скоринкою. Приготувати такі котлети дуже легко, тому приступаємо.
- Яловичина - 0, 7 кілограма
- Вода очищена - 150 мілілітрів
- Хліб - 2-3 скибочок
- Яйце - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Скибочки хліба краще взяти черстві, але і свіжі підійдуть. Кладу їх в миску, заливаю очищеною водою. Залишаю його до повного розмокання.
2. М'ясо нарізаю шматочками і перекручують через м'ясорубку. Перекладаю його в миску, розминаю виделкою, додаю хліб, який попередньо трохи віджав. Вбиваю яйцо, додаю за смаком сіль і спеції, гарненько перемішую.
3. Руки змочую в воді, формую з фаршу ось такі котлетки.
4. Рослинна олія вливаю на сковороду і розігріваю, викладаю котлети, обсмажую їх з кожного боку до рум'яної і хрусткої скоринки.
5. Готові котлетки викладаю на тарілку і подаю до столу з хлібом або будь-яким гарніром.