Котлети в духовці «Як в школі»
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати котлети в духовці «Як в школі». Цей спосіб мені особливо подобається тим, що не потрібно довго возитися біля плити. Котлети виходять не такими жирними (без великої кількості масла).
Котлети - це універсальне блюдо. Їх можна їсти з хлібом, як бутерброди, вони підійдуть до будь-якого гарніру, можна зробити їх з підливою або без неї. Для приготування котлет можна використовувати будь-який фарш: з курки, свинини, яловичини або змішаний.
- Фарш - 1 кілограм
- Часник - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Крем - 100 грам
- Кнопка - 3 скибочки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Панірувальні сухарі - 250 грам
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
1. Деко застилає розрізаним рукавом для запікання, змащуємо його рослинним маслом.
2. Батон нарізаємо скибочками, зрізаємо корочку, zamachivaem з myakish 5-10 хвилин в молоці і воді (або тільки в воді).
3. До м'ясного фаршу додаємо кілька зубчиків часнику (тут кожен орієнтується на свій смак), пропущених через прес, сіль і чорний мелений перець, сметану. Гарненько перемішуємо фарш.
4. Скибочки хліба віджимають від рідини і розминаємо, додаємо їх до фаршу, перемішуємо.
5. Руки змащуємо рослинним маслом. Від загальної маси відщипуємо невеликі шматочки і формуємо котлети, обвалюють їх в панірувальних сухарях і викладаємо на деко.
6. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 30-40 хвилин.
7. Перекладаємо котлети на блюдо і подаємо до столу, смачного!