Рецепт Коржі з дріжджового тіста на сковороді фото

Коржі з дріжджового тіста на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Тісто, Зелень, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі, Кріп
Пісні страви
На полуденок, На природу, На сніданок
Випічка, Коржі

Все частіше віддаю перевагу домашню випічку покупної. Завдяки рецептом, як приготувати коржі з дріжджового тіста на сковороді, у мене виходить дуже смачна випічка, яка відмінно замінять звичайний хліб.

Особливість приготування таких коржів в тому, що обсмажую їх на сковороді без додавання рослинного масла. Але не лякайтеся, вони не пригоряють і добре прожарюються. Готові коржі просочують вершковим маслом.

  • Борошно - 3, 5 склянки
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Кріп - 1/2 пучка
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 1
1. Половину склянки води підігрівають і вливаю в миску, додаю дрібку цукру і дріжджі, перемішую.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 2
2. Залишаю суміш на 10 хвилин, після цього додаю решту цукру, сіль і вливаю воду, що залишилася, перемішую.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 3
3. Борошно заздалегідь просівають і порційно всипав більше половини в миску до води.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 4
4. Весь час перемішую вміст миски в одному напрямку.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 5
5. Маса виходить рідкої і пухирчастої, після цього підливаю рослинне масло. Залишаю тісто при кімнатній температурі на 60-90 хвилин.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 6
6. Через 1-1, 5 години дістаю тісто і додаю в нього дрібно рубаний кріп і борошно, що залишилося, але не всю відразу, а частинами.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 7
7. Перемішую тісто ложкою до тих пір, поки стане дуже важко заважати.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 8
8. Викладаю тісто на поверхню столу, яку попередньо посипав борошном, і обминати його, накриваю рушником. Залишаю на 30 хвилин.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 9
9. Готове тісто поділяю на частини і кожну розкочують в невелику коржик.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 10
10. Суху сковороду розігріваю і викладаю корж, обсмажую з двох сторін, потім прибираю на тарілку.
коржі з дріжджового тіста на сковороді - фото крок 11
11. На кожен коржик кладу шматочок вершкового масла і розмазував. Завдяки цьому коржі будуть м'якими і ароматними.

Схожі рецепти