Коржі з дріжджового тіста на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Все частіше віддаю перевагу домашню випічку покупної. Завдяки рецептом, як приготувати коржі з дріжджового тіста на сковороді, у мене виходить дуже смачна випічка, яка відмінно замінять звичайний хліб.
Особливість приготування таких коржів в тому, що обсмажую їх на сковороді без додавання рослинного масла. Але не лякайтеся, вони не пригоряють і добре прожарюються. Готові коржі просочують вершковим маслом.
- Борошно - 3, 5 склянки
- Вода - 1, 5 склянки
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Кріп - 1/2 пучка
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Половину склянки води підігрівають і вливаю в миску, додаю дрібку цукру і дріжджі, перемішую.
2. Залишаю суміш на 10 хвилин, після цього додаю решту цукру, сіль і вливаю воду, що залишилася, перемішую.
3. Борошно заздалегідь просівають і порційно всипав більше половини в миску до води.
4. Весь час перемішую вміст миски в одному напрямку.
5. Маса виходить рідкої і пухирчастої, після цього підливаю рослинне масло. Залишаю тісто при кімнатній температурі на 60-90 хвилин.
6. Через 1-1, 5 години дістаю тісто і додаю в нього дрібно рубаний кріп і борошно, що залишилося, але не всю відразу, а частинами.
7. Перемішую тісто ложкою до тих пір, поки стане дуже важко заважати.
8. Викладаю тісто на поверхню столу, яку попередньо посипав борошном, і обминати його, накриваю рушником. Залишаю на 30 хвилин.
9. Готове тісто поділяю на частини і кожну розкочують в невелику коржик.
10. Суху сковороду розігріваю і викладаю корж, обсмажую з двох сторін, потім прибираю на тарілку.
11. На кожен коржик кладу шматочок вершкового масла і розмазував. Завдяки цьому коржі будуть м'якими і ароматними.