Короп, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося поїсти смачної рибки, але не охота підлягає возитися на кухні зі сковородою? Немає нічого простішого ніж рецепт, як приготувати коропа, запеченого в духовці, з начинкою з овочів і бекону.
Запечена короп - це відмінний варіант для вечері або святкового столу. Таку рибку можна подати з овочами (свіжими і печеними), з картопляним гарніром або зеленим горошком. Можна використовувати будь-які спеції за смаком і ароматні трави. Можна просто очистити рибку і запекти, але з начинкою він набагато смачніше.
- Короп - 1, 5 кілограма
- Морквина - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Бекон - За смаком
- Крем - 200 грам
- Сіль і спеції - За смаком (розмарин, петрушка, мелений перець)
- Соняшникова олія - За смаком
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
1
Гарненько вимийте випотрошеного коропа, особливу увагу приділіть черевної порожнини. Викладіть його в друшляк і залиште, щоб стекла вода.
2
Очистіть цибулю і наріжте його дрібно, натріть на дрібній тертці моркву, додайте спеції і сіль, перемішайте.
3
Зробіть неглибокі надрізи з двох сторін, а всередині натріть рибу сіллю. Фаршируйте рибу приготовленої начинкою і закріпіть нитками або зубочистками. У кожен надріз викладіть шматочок бекону і часник.
4
Деко змастіть рослинною олією і викладіть на нього рибу, влийте вино і змастіть рибу сметаною.
5
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 90 хвилин.
6
Готову рибку перекладіть в тарілку і трохи остудіть, видаліть зубочистки або нитки. Подавайте рибу на подушці з салатного листя зі свіжими овочами, прикрасивши дольками лимона.