Рецепт Короп, запечений в духовці фото

Короп, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Риба та морепродукти, Морква, Цибуля, Бекон, Короп
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Захотілося поїсти смачної рибки, але не охота підлягає возитися на кухні зі сковородою? Немає нічого простішого ніж рецепт, як приготувати коропа, запеченого в духовці, з начинкою з овочів і бекону.

Запечена короп - це відмінний варіант для вечері або святкового столу. Таку рибку можна подати з овочами (свіжими і печеними), з картопляним гарніром або зеленим горошком. Можна використовувати будь-які спеції за смаком і ароматні трави. Можна просто очистити рибку і запекти, але з начинкою він набагато смачніше.

  • Короп - 1, 5 кілограма
  • Морквина - 2 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Бекон - За смаком
  • Крем - 200 грам
  • Сіль і спеції - За смаком (розмарин, петрушка, мелений перець)
  • Соняшникова олія - За смаком
  • Біле вино - 100 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
1
Гарненько вимийте випотрошеного коропа, особливу увагу приділіть черевної порожнини. Викладіть його в друшляк і залиште, щоб стекла вода.
2
Очистіть цибулю і наріжте його дрібно, натріть на дрібній тертці моркву, додайте спеції і сіль, перемішайте.
3
Зробіть неглибокі надрізи з двох сторін, а всередині натріть рибу сіллю. Фаршируйте рибу приготовленої начинкою і закріпіть нитками або зубочистками. У кожен надріз викладіть шматочок бекону і часник.
4
Деко змастіть рослинною олією і викладіть на нього рибу, влийте вино і змастіть рибу сметаною.
5
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 90 хвилин.
6
Готову рибку перекладіть в тарілку і трохи остудіть, видаліть зубочистки або нитки. Подавайте рибу на подушці з салатного листя зі свіжими овочами, прикрасивши дольками лимона.

Схожі рецепти