Короп з грибами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Короп - королівське блюдо з однією вадою: великою кількістю кісток. Але якщо використовувати рецепт, як приготувати коропа з грибами в духовці, ви отримаєте соковиту, смачну рибу, яка тане в роті.
Великого коропа використовувати небажано, потрібно, щоб він вмістився на сковорідку. З грибів я використовувала гливи, але печериці теж підійдуть. Завдяки обсмажуванні і запіканню в духовці короп виходить ніжним, м'яким і соковитим.
- Короп - 600-800 грам
- Гриби - 500 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сухе біле вино - 2-3 Ст. Ложок
- Цибуля - 1 штука
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
1. Рибу треба очистити від луски, випатрати, видалити зябра і вимити.
2. Натріть коропа сіллю зовні і всередині. Викладіть його на добре розігріту сковороду з додавання рослинного масла. Обсмажте з двох сторін до золотистого кольору.
3. Потім застеліть деко фольгою, змастіть її рослинним маслом та викладіть на неї рибу.
4. Гриби наріжте скибочками.
5. Цибуля наріжте четвертькольцами і обсмажте на олії. Потім додайте гриби і смажте до готовності, постійно помішуючи.
6. Додайте в гриби з цибулею сіль, перець, імбир, дрібно нарізаний часник. Потім розведіть крохмаль склянкою води і теж відправте в сковороду. Гасіть на повільному вогні 8-10 хвилин, постійно помішуючи.
7. Грибним соусом заповніть черевце коропа і викладіть на нього решту. Запікайте 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.
8. От і все, подавайте на стіл, поки не охолов. Смачного!