Королівський салат
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат колись давно готували ще в моєму дитинстві. Зізнатися, я його шалено любила! Він дуже простий, але, разом з тим, незвичайний. Ось, як приготувати королівський салат.
Королівський салат можна готувати зовсім по-різному. Ви в праві варіювати овочі, замінюючи один вид іншим. Взагалі, набирайте овочеву кошик тільки з того, що самі любите і вважаєте корисним для себе. Тому що все індивідуально, немає єдиної рецептури. Сенс в тому, щоб овочі лежали поруч, не змішуючись.
- М'ясо (філе) - 250 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Буряк - 2 штуки
- Редька (зелена) - 1 штука
- Капуста - 200-250 грам
- Морква - 2 штуки
- Гранат - 0, 5 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Починаємо приготування овочів. Моєму все гарненько. Чистим картошку, буряк, морква, редьку, цибуля і часник. Моркву натираємо на тертці, або нарізаємо дрібною соломкою.
Те ж саме робимо з буряком і редькою. Я не люблю довго возитися, тому, морква, буряк і редьку просто потерла на тертці. Вийшло, як соломкою.
З капустою так не вийде. Тут доведеться постаратися і нашаткувати її ножем. Шаткуємо якомога дрібніше. Ріпчасту цибулю також дрібно рубаємо. Змішуємо з капустою, солимо і мнемо, щоб капуста зменшилася в обсязі.
У мене був шматок яловичини. Я його промила, обробила, відокремивши жили, і нарізала соломкою. Для цих дій не забудьте гарненько підточити ніж! Обсмажую яловичину на сковороді з додаванням олії до готовності. Солю і перчу прямо в сковорідці.
Картопля я вже почистила, але, поки нарізала інше, поклала його в воду, щоб він не потемнів і не заветріться. Картопля тру на крупній тертці, намагаючись отримати ту ж соломку. Обсмажую його на іншій сковороді.
Отже, у нас все готово. Можна приступати до соусу. Для цього часник пропускаю через прес і обсмажую його злегка на сковороді з оливковою олією. Через півхвилини додаю майонез, перемішую і знімаю з вогню. Викладаю соус в окрему мисочку.
Тепер завершальне дію: оформляємо салат. Для цього візьміть велике блюдо. Викладаємо кожен нашатковану овоч гіркою поруч один з одним, не перемішуючи. Розміщуємо обсмажені картопля і яловичину між овочами. Окремо на стіл подаємо соус. Посипаємо салат зернами граната. Чудово, Чи не справедливість?