Консервований
(покроковий рецепт з фото)
Такий продукт, сподіваючись ветеранів, можна купити в будь-якому магазині. Але я пропоную варіант, як приготувати тушонку самостійно, без шкідливих добавок. Ви точно будете знати її склад і є з задоволенням.
М'ясо для тушонки можна вибрати будь-який, головне, щоб воно було свіжим, а не замороженим. До пісному м'ясу (яловичина, кролятина, курка) обов'язково потрібно додавати свиняче сало. Якщо готуєте тушонку з кроля, лавровий лист не додавайте. На кожен кг м'яса використовуйте 1 ç.l. Солі.
- Свинина - 3 кілограма
- Сало - 0, 5 кілограма
- Лавровий лист - 10 штук
- Запашний перець - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
1
М'ясо помийте і обсушіть. Ображати жирні частини, наріжте середніми шматочками.
2
Сало наріжте найбільш дрібними шматочками. Половину нарізаної сала необхідно розтопити заздалегідь, щоб залити тушонку в банках.
3
У стерилізовані банки покладіть 1-2 лаврових листки і по кілька горошин перцю.
4
Посоліть м'ясо і за бажанням додайте дрібку майорану.
5
Чергуючи, викладіть в кожну банку шматочки м'яса і сала. Вони повинні лежати рівномірно. Залийте розтопленим свинячим жиром.
6
Поставте банки з м'ясом в холодну духовку, попередньо насипавши крупної солі в деко. Увімкніть нагрів 200 градусів і залиште тушонку готуватися на 3 годину.
7
Готову тушонку закатати добре простерилізовані кришками.