Рецепт Консервовані krolçatinı фото

Консервовані krolçatinı
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Кролик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 36
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Тушонкою називають законсервоване тушковане м'ясо. Воно є готовим продуктом. Тушковане м'ясо може зберігатися роками і харчова цінність її від цього не погіршується, а збережуться завжди.

Опис приготування:

Приготування:

З 4-5 тушок кролика вийде 7 літрових банки тушонки. Якщо у вас є 25-літровий емальований бак, то туди вільно ці сім банок поміститься. Банки і кришки треба промити і простерилізувати протягом 7-8 хвилин.

Відокремити м'ясо від кісток, внутрішній жир покласти окремо. Якщо кролики нежирні можна використовувати свиняче сало. Жир порізати невеликими шматочками. На дно кожної банки покласти жир шаром в 2 см, додати спеції - 2 лаврові листки, 3-4 горошку перцю, 2-3 штуки гвоздики і інші спеції за вашим бажанням. Потім щільно укласти м'ясо кролика. У кожну банку насипати по одній чайній ложки солі з гіркою. Зверху банку прикрити жиром. Наповнені банки прикрити кришками і укласти на дно бака. Але банки не повинні торкатися стінок бака і один одного. Залити водою бак, щоб банки закрилися до плічок. Дочекатися, коли закипить вода і зменшити вогонь настільки, щоб вода не заплесківала банки. Зверху на банки можна покласти гніт, щоб кришки щільно закривали банки.

Кип'ятити банки з м'ясом потрібно 5 годин. Після цього дістати банки і відразу закатати кришками. Обережно покачати банку, щоб перемішати.


  • Тушок кролика - 4-5 штук
  • Внутрішній жир кроликів або свиняче сало - За смаком
  • Сіль і спеції - За смаком
Приготування:

З 4-5 тушок кролика вийде 7 літрових банки тушонки. Якщо у вас є 25-літровий емальований бак, то туди вільно ці сім банок поміститься. Банки і кришки треба промити і простерилізувати протягом 7-8 хвилин.

Відокремити м'ясо від кісток, внутрішній жир покласти окремо. Якщо кролики нежирні можна використовувати свиняче сало. Жир порізати невеликими шматочками. На дно кожної банки покласти жир шаром в 2 см, додати спеції - 2 лаврові листки, 3-4 горошку перцю, 2-3 штуки гвоздики і інші спеції за вашим бажанням. Потім щільно укласти м'ясо кролика. У кожну банку насипати по одній чайній ложки солі з гіркою. Зверху банку прикрити жиром. Наповнені банки прикрити кришками і укласти на дно бака. Але банки не повинні торкатися стінок бака і один одного. Залити водою бак, щоб банки закрилися до плічок. Дочекатися, коли закипить вода і зменшити вогонь настільки, щоб вода не заплесківала банки. Зверху на банки можна покласти гніт, щоб кришки щільно закривали банки.

Кип'ятити банки з м'ясом потрібно 5 годин. Після цього дістати банки і відразу закатати кришками. Обережно покачати банку, щоб перемішати.

Схожі рецепти