Кокосовий десерт без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, ніжний і простий у приготуванні десерт для любителів кокосового смаку! До того ж вегетаріанський і без випічки! Спробуйте приготувати і здивуєте своїх гостей!
Якщо ви не переконаний вегетаріанець, можна приготувати цей десерт і на желатині. Виходить дуже смачно, м'який і ароматний!
- Борошно мигдальна - 50 грам (основа: всі продукти нижче)
- Кокосова стружка - 50 грам
- Сухарі мелені - 50 грам
- Масло кокосове - 3 Ст. Ложки
- Сироп - 50 мілілітрів (будь-який незабарвлений )
- Вершки кокосові - 800 мілілітрів (желе: всі продукти нижче)
- Вапно - 1 штука
- Лікер кокосовий - 50 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Якщо-якщо - 12 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Якщо-якщо - 5 грам (прошарок (опционно): всі продукти нижче)
- Полуниця - 200 грам
- Вершки кокосові - 100 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Змішайте мигдалеве борошно, кокосову стружку і мелені сухарі в чаші комбайна з розтопленим кокосовим маслом і сиропом.
Викладіть суміш рівним шаром на дно рознімної форми для торта, добре ущільните за допомогою денця склянки і приберіть в морозилку на 20 хвилин.
Агар-агар підготуйте згідно з інструкцією на упаковці, додавши 100 мл води.
Натріть цедру лайма і відкладіть. Змішайте кокосові вершки з цукром до його повного розчинення. Влийте лікер. Вичавіть сік з лайма в кокосову суміш. Добре перемішайте і влийте розчин агар-агар.
Вийміть форму з основою і залийте кокосове желе. Я додала в десерт пласт полунично-кокосового желе, що залишився у мене від раніше приготованого торта і замороженого про запас. Чи не розморожувати, просто залила на основу часть желе, дала трохи схопитися і виклала полуничну прошарок.
Потім залийте желе доверху. Посипте зверху цедрою лайма і приберіть в холодильник на годину до повного охолодження.
Прикрасьте за смаком і подавайте відразу з холодильника.
У підсумку на розрізі вийшла ось така симпатична «смугастість».