Рецепт Класичний бешбармак фото

Класичний бешбармак
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Борошно, М'ясо, Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Бешбармак - популярне казахське страву, яке готується з конини, баранини і яловичини. У перекладі з казахського "беш" означає п'ять, a "палець" - палець, тобто п'ять пальців, якими і їли страву.

Що, спочатку бешбармак їли руками, і пояснюється все дуже просто: це блюдо кочівників, для яких столові прилади були чужими. Зараз, звичайно ж, бешбармак їдять тільки виделками, але ось назва "п'ять пальців" закріпилося за цією стравою навіки. Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати бешбармак класичний. Блюдо виходить неймовірно ситним, я б навіть сказала, що занадто ситним. Багато його не з'їси. Кожен інгредієнт вариться в м'ясному бульйоні, а потім вже готову страву знову подається з бульйоном.

  • Яловичина - 600 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець горошком - 2 штуки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Борошно - 600 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
класика з п'яти пальців - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
класика з п'яти пальців - фото крок 2
Борошно змішайте з сіллю, зламати його 2 яйця.
класика з п'яти пальців - фото крок 3
Влийте воду і замісити круте тісто.
класика з п'яти пальців - фото крок 4
При необхідності підсипати ще борошна, щоб тісто не липло до рук і робочої поверхні і вийшло тугим.
класика з п'яти пальців - фото крок 5
Тісто поріжте на ромби. Для цього розкачайте його якомога тонше, поріжте спочатку на смужки, а потім кожну смужку поріжте на невеликі ромбики.
класика з п'яти пальців - фото крок 6
Перекладіть ромбики на пергамент і підсушіть в духовці при відкритих дверцятах і температурі 120 градусів 20 хвилин.
класика з п'яти пальців - фото крок 7
Відваріть яловичину до готовності в підсоленій воді приблизно протягом години. Для 30 хвилин до готовності відправте в каструлю перець горошком і лавровий лист.
класика з п'яти пальців - фото крок 8
Готове м'ясо вийміть з бульйону (бульйон не виливайте! ), остудіть і розділіть на клітковину.
класика з п'яти пальців - фото крок 9
Кілька цибулин порізати тонкими кільцями.
класика з п'яти пальців - фото крок 10
Відваріть цибулю в бульйоні 5-7 хвилин, цибуля має стати м'яким і прозорим.
класика з п'яти пальців - фото крок 11
Бульйон процідіть від залишків лука, відправте в нього підсушені ромби. Варіть їх 8-10 хвилин до повної готовності. Вони повинні стати м'якими.
класика з п'яти пальців - фото крок 12
Тепер справа за малим: на плоску тарілку викладіть ромби, зверху - м'ясо та цибулю. Полийте все бульйоном, це додасть соковитості страви. Прикрасьте всі зеленню і їжте із задоволенням!

Схожі рецепти