Китайський соус
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви коли-небудь були в китайському ресторані, ви напевно помітили, як багато спецій і прянощів в китайське їжі і то, які вишукані соуси використовують для приготування локшини, рису і м'яса.
Для приготування соусу не знадобляться екзотичні продукти, всі інгредієнти можна легко знайти в магазині. Соус виходить кисло-солодким, добре підходить до м'яса, птиці і морепродуктів. Є багато способів, як приготувати китайський соус, перед вами один з них.
- Цибуля - 1 штука
- Корінь імбиру - 1 штука
- Сік фруктовий - 125 мілілітрів
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
1
Підігрійте в сковороді рослинне масло. Дрібно наріжте цибулю, часник і корінь імбиру. По черзі обсмажте на середньому вогні цибулю, імбир і часник.
2
Додайте соєвий соус, кетчуп, цукор, оцет, фруктовий сік. Перемішайте.
3
Фруктовий сік можна взяти яблучний або апельсиновий. Збільште вогонь, дайте соусу трохи прокипіти.
4
Розмішайте в окремому посуді крохмаль з водою. Тонкої будівництвом влийте крохмаль до соусу, перемішайте. Варіть до загусання. Зніміть з плити, остудіть.
5
Смачного!